Záchranáři vyprošťovali uvízlého pejska 9 hodin

14. října 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Celých devět hodin vězel pejsek uvíznutý pod sjezdovkou v národní přírodní rezervaci Jizerskohorské bučiny. Odtud se ho po celou dobu snažili záchranáři vyprostit, ale nebylo to jen tak. Až po devíti hodinách se jim to podařilo a pes se mohl vrátit ke své paničce. S informací přišel web Novinky.cz.

Hasičům z Libereckého kraje začala v pondělí po 17. hodině náročná mise, která trvala celých devět hodin. Pod sjezdovkou u Oldřichova v Hájích uvíznul pejsek a jeho zachránci měli veliký problém zvíře odtamtud dostat ven.

“U sjezdovky probíhá záchranná akce pejska zapadlého v jámě pod skálou,” informovali v pondělí hasiči na Facebooku. Od zahájení záchranné akce uběhlo šest hodin a stále bez pozitivního výsledku. “V úsilí nepolevujeme, na místě jsou hasiči z Libereckého kraje ze stanice Liberec a Raspenava. Kluci se střídají, sbíječkou a lopatami se snaží dostat k pejskovi,” aktualizovali stav pátrání.

Při záchraně použili jak bagr, tak lopaty, kterými se snažili k psovi dostat. Vše bylo marné. Až když použili endoskopickou kamerou pro průzkum úzkých štěrbin, podařilo se jim ho zachránit a k paničce se vrátil až v úterý po druhé hodině ranní.

Zprávy - další články

Doporučujeme