Žena byla na procházce s pejskem, když na ni bezdůvodně zaútočila tibetská doga. Napadená skončila v nemocnici

17. března 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Doslova hororový zážitek má za sebou devětatřicetiletá žena z Liberecka. Ta venčila svého chrta, a když míjela pozemek jednoho rodinného domku, na kterém majitel chová dva psy, jeden z nich na ni zaútočil. Pokousal ji na více místech a majitele teď policie bude vyšetřovat pro ublížení na zdraví z nedbalosti. O incidentu informoval Týdeník policie.

Pes plemene tibetská doga se proti ženě rozběhl a zakousl se ji nejprve do lýtka. “Když vlivem ostré bolesti upadla, pustil se do ní na zemi. Obrovský pes se k ní choval jako ke své kořisti a kousal ji po celém těle, kromě toho útočil i na její krk a hlavu,” popsala policejní mluvčí Ivana Baláková. Žena má vážně poraněnou ruku, kterou si snažila krýt obličej.

Majitel se sice snažil psa dostat pod kontrolu, ale vůbec se mu to podle napadané nedařilo. Ženu poté převezla záchranná služba do liberecké nemocnice, kde ji museli rány zašít. “Nyní je už v domácí péči, ale značně omezená na běžném způsobu života,” dodala mluvčí s tím, že policie už zahájila proti majiteli dogy úkony trestního řízení pro ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nikdo zatím netuší, jak se pes mohl dostat mimo ohrazený pozemek na veřejnou cestu. Žena tak měla velké štěstí, že v ten den nešla na procházku i se svou osmiletou dcerou, se kterou obvykle svého chrta venčí.

Zprávy - další články

Doporučujeme