Žena nevěděla, že je těhotná. Předčasně porodila během letu

13. května 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Dramatická chvíle se odehrála na palubě letadla mířícího z amerického Utahu do havajského Honolulu. Jedna z cestujících netušila, že je v očekávání a během letu začala předčasně rodit. Naštěstí bylo po ruce hned několik lékařů a zdravotních sester, a tak maminka i její děťátko jsou v pořádku. Informoval o tom server Daily Mail.

Když se mladé ženě během letu na dovolenou udělalo nevolno, tak vůbec netušila, že po přistání už z ní bude novopečená maminka. Bylo to velké překvapení nejen pro ni, ale i pro jejího manžela. Pro ty, kteří se divili, proč žena létá ve druhém trimestru těhotenství, odpověď je jednoduchá. Ona ani její manžel vůbec netušili, že čekají miminko,” uvedla cestující Julia Hansen pro Daily Mail.

Kapitán letadla okamžitě zareagoval. Během letu vyzval cestující, kteří mají lékařské vzdělání nebo pracují ve zdravotnictví, aby ženě pomohli. Přihlásilo se hned několik dobrovolníků, což bylo pro ženu velké štěstí.

Newborn baby Raymond Mounga has some new aunties and an uncle for life, according to mom Lavinia “Lavi” Mounga, who…

Posted by Hawaii Pacific Health on Sunday, May 2, 2021

 

Pokud by někoho zajímalo, jak probíhá naše cesta na Havaj… takhle to začalo. V koupelně letounu, vznášejícího se nad oceánem, se ve 26. – 27. týdnu narodilo miminko. Tři hodiny před plánovaným přistáním. Oba si vedli skvěle. Bůh byl tam nahoře s námi,” napsala jedna zdravotní sestra a účastnice letu na Facebook k fotografii z letu.

Následně se na internetu objevilo z letadla video. Porody na palubě nejsou zcela běžné kvůli tomu, že většina rodiček odmítá ve vysokém stádiu těhotenství cestovat. Naše posádky jsou ale dobře vyškoleny na řadu lékařských scénářů. Každé letadlo je proto vybaveno lékařským vybavením a posádky mají během letu přístup k odbornému poradenství,” řekl mluvčí havajského ministerstva dopravy Jai Cunningham pro server.

Rodiče chlapce pojmenovali Raymond Kaimana Wade Kobe Lavaki Mounga.  Mamince a miminku se podle zahraničních médií daří dobře. Oba byli po přistání okamžitě převezeni do nemocnice v Honolulu, kde si chlapeček nějakou dobu bude muset kvůli předčasnému narození poležet.

Zprávy - další články

Doporučujeme