Zimní bundy ještě neuklízejte. Příští týden bude sněžit

25. března 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

O víkendu se můžeme těšit na změnu času a s tím i na to, že bude déle světlo. Stejně tak se během soboty a neděle dočkáme opět krásného slunečného počasí a odpoledních teplot kolem dvacítky. Příští týden se však opět ochladí a to někde až o 10 stupňů. Informace o počasí přináší hydrometeorologický ústav.

Dneska se teploty vyšplhají až na 18°C a sluníčka bude dostatek. Nezapomeňte se před slunečním zářením chránit například používáním opalovacích krémů. A krásné jarní počasí bude i o víkendu. Ze soboty na neděli se nám o hodinu zkrátí čas, takže ve dvě hodiny v noci posuňte ručičku na hodinu třetí.

Přestože bude v sobotu jasno až polojasno a denní teploty se vyšplhají na 14 až 18°C, ráno bude stále chladné, teplota klesne na 3 až -1°C. V neděli to bude vypadat obdobně. Opět bude jasno až polojasno a na severu může být i oblačno. Ranní teploty zůstanou stejné, ale přes den se dočkáme až 19°C.

Hned v pondělí se ale zase vrátíme do chladného počasí, které v březnu není neobvyklé. Od severu k nám pronikne studený vzduch a ten na některých místech sníží krásné květnové teploty až o 10°C. Už ve výšce 600 m nad mořem se můžeme dočkat sněžení. Ráno bude stejně chladné jako předešlé dny a denní teploty se dostanou jen na 12 až 16°C a v úterý můžeme očekávat dešťové a sněhové přeháňky a přes den se teplota vyšplhá na pouhých 5 až 9°C.

Zprávy - další články

Doporučujeme