Alžběta II. poprvé po smrti promluvila o princi Phillipovi. Co o něm řekla?

6. října 2021·Celebrity·Barbora Turková

Alžběta II a Phillip (Foto zdroj: Shutterstock)

Královna Alžběta II. o svém soukromí moc často nemluví. Její rodina je neustále na očích a ona si chce tak alespoň něco nechat pro sebe. Nemluvila ani o smrti milovaného manžela, prince Phillipa II (†99). Půl roku po jeho skonu o něm promluvila. Královna to řekla ve svém projevu k občanům Británie.

Před půl rokem zemřel princ Phillip (†99), ale královna Alžběta II o něm veřejně zatím nemluvila. To se změnilo až nyní. O víkendu vyrazila do Skotska na zahajovací ceremoniál Skotského parlamentu. Při této příležitosti pronesla pár vět k občanům a k překvapení všech přítomných zahrnula i slova o svém zesnulém choti.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

V minulosti jsem již několikrát mluvila o své hluboké a neochvějné lásce k této úžasné zemi, i o spoustě šťastných vzpomínek, které jsme si tady s princem Phillipem vytvořili, a které jsme si uchovávali.Často se říká, že jsou to lidé, kdo tvoří dané místo, a je jen málo míst, kde to platí více než ve Skotsku,“ řekla královna ve svém projevu, ve kterém poprvé zmínila i svého zesnulého manžela.

Na cestu jí doprovodili princ Charles a jeho manželka Camilla, kteří se i pyšní tituly vévodkyně a vévody z Rothesay. Právě tyto tituly byly v minulosti určeny pro následníky trůnu Skotského království.

Celebrity - další články

Doporučujeme