BBC si proti sobě poštvala královskou rodinu. Odvysílala dokument, který se královně a spol. vůbec nelíbí

1. prosince 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a William. (Zdroj: ČTK)

Televize BBC už roky spolupracuje s královskou rodinou. Nicméně po dokumentu The Princes And The Press zřejmě bude všechno jinak. Buckinghamský palác se proti pořadu ostře vyhranil a televizi vyhrožuje, že s ní ukončí spolupráci. Informaci uvedl palác na svých stránkách.

V pondělí večer odvysílala BBC první díl dvoudílného dokumentu The Princes And The Press (Princové a tisk) o válce princů Williama a Harryho s britskými médii. Nicméně Buckinghamský palác zastupující královnu, Clarence House zastupující Charlese a Kensingtonský palác zastupující prince Williama vydaly společné prohlášení, ve kterém dokument ostře kritizují.

Navíc vyhrožují BBC, že s ní přestanou spolupracovat. Televize prý vydává prohlášení nejmenovaných zdrojů jako fakta a vydává bulvár za seriózní žurnalistiku. V dokumentu se o královské rodině totiž moc kladně nemluví. Mapuje se v něm chování Harryho, Williama a ostatních členů královské rodiny od roku 2012 do roku 2018. Tvůrci se navíc tváří, že jsou objektivní.

Nechávají sice vypovědět obě strany, ale ani jedna z toho nevyjde nijak dobře. První díl, který trvá hodinu, dokonce obviňuje mluvčí tří zmíněných paláců, že dávali médiím negativní informace o Meghan. Ta se v Anglii prý cítila jako hvězda a Harrymu se nelíbilo, když se k ní rodina takto odmítla chovat. William a Charles jsou zase popsáni jako pomstychtivá dvojice, která hledala na vévody ze Sussexu skandály.

William je popsán jako tvrdý a svéhlavý, Harry zase umíněný a rozmazlený.Podle mluvčích královny, prince Charlese a prince Williama je ale celá kauza podaná záměrně senzačně a přehnaně. „Svoboda tisku, která je zodpovědná a otevřená, hraje klíčovou roli ve zdravém demokratickém zřízení. Avšak příliš často jsou nafouknutá a nepodložená tvrzení od nejmenovaných zdrojů prezentována jako fakta a je znepokojující, když kdokoli včetně BBC něčemu takovému propůjčí věrohodnost,“ napsali ve společném prohlášení představitelé královského paláce.

Paláce se už před uvedením dokumentu od pořadu distancovaly. Napsaly, že s BBC nespolupracoval, protože televize jim ho odmítla pustit dříve, aby se k celé věci mohly vyjádřit. Nyní členové královské rodiny hrozí, že s televizí ukončí spolupráci. BBC by tak přišla o prestižní možnosti s nimi dále natáčet, vysílat jejich projevy či od nich dostávat vyjádření a přísliby k dalším natáčením. A to by byla pro BBC pořádná rána.

Celebrity - další články

Doporučujeme