Iveta Bartošová byla smrtelně nemocná, tvrdí rodina. Není to pravda, oponuje Rychtář

30. dubna 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Iveta Bartošová v roce 2009. Foto: ČTK

Od tragické smrti zpěvačky Ivety Bartošové uplynulo 29. dubna již 7 let. V srdci nejbližších ale rána stále zůstává a ztráta je pro zpěvaččinu maminku Svatavu (82) i bratra Lumíra (57) stále velmi těžká. Rodina je přesvědčena, že Iveta v době smrti trpěla nevyléčitelnou nemocí. Vdovec Josef Rychtář (63) ale něco takového naprosto odmítá. 

Okolnosti sebevraždy Ivety Bartošové zdaleka nejsou tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pozůstalí po zpěvačce jsou na základě řady indicií přesvědčeni, že měla v okamžiku svého skonu smrtelně nemocná játra.

“S rodinou Ivety jsme se snažili dopátrat pravdy. Jako by se to však chtělo zamést vše pod koberec. Marně jsme psali na nejvyšší policejní místa a žádali o znovu prošetření případu, všechno bezvýsledně. K pitevní zprávě jsme se také nemohli dostat,” uvedl pro eXtra.cz zpěvaččin dobrý přítel a spolupracovník Jarek Šimek, který je dodnes s rodinou v úzkém kontaktu.

Právě k pitevní zprávě se dostal pouze manžel Bartošové Josef Rychtář. A ten údajně rodině žádné informace nesdělil. “Jsme přesvědčeni, že pitevní zpráva by naše závěry jen potvrdila. Ale měl ji právo vidět pouze manžel Josef Rychtář,” popsal Šimek.

Kdyby mě o to požádali, zprávu bych jim dal

Něco takového ale vdovec striktně odmítá. “Není pravda, že bych před nimi něco tajil. Kdyby mě o to požádali, tu pitevní zprávu bych jim dal, nemám s tím žádný problém,” uvedl pro Frekvenci 1 a sdělil, že by v případě zájmu pro pozůstalé klidně nechal vytvořit ověřenou kopii. Spekulace o nemoci jsou ale podle něj liché.

“Po té tragédii jsem objel všechny nemocnice, kde ji ošetřovali a zaplatil jsem za všechny lékařské zprávy. Nic takového tam nebylo, játra nemocná neměla,” tvrdí. Informaci o nemoci prý vyvrací i samotná pitevní zpráva. Ta navíc obsahuje i informace z toxikologie, podle kterých není pravda ani často skloňovaná teorie o tom, že by měla být zpěvačka v okamžiku smrti pod vlivem alkoholu či jiných látek.

Sebevražda na manželovy narozeniny

Podle Šimka si zpěvačka nevybrala datum své smrti náhodně. “Iveta od něj chtěla odejít. Uvědomila si ale, že už je stejněpozdě,” tvrdí zpěvák a skladatel. Podle něj byl za sebevraždou zpěvačky promyšlený plán. “Že by se zabila kvůli Rychtářovi? Ano, něco kvůli němu asi skutečně udělala. Svou smrt si vybrala na jeho narozeniny. Pravděpodobně tím chtěla doživotně potrestat svého manžela. Aby ji pokaždé, když bude radostně slavit své narozeniny, měl před sebou, aby na ni opravdu nikdy nezapomněl. To si myslím, že se Ivetě velmi povedlo,” myslí si Šimek.

Celebrity - další články

Doporučujeme