Carol z Kroku za krokem (†76): Bojovala za rovnocenné platy a kvůli penězům pózovala v Playboyi

17. října 2023·Celebrity·Redakce

Suzanne Somers (Zdroj: Profimedia)

V neděli obletěla svět smutná zpráva, že zemřela herečka a hvězda seriálu Krok za krokem Suzanne Somers (†76). I když jí většina z nás zná především z legendárního sitcomu, herečka má za sebou bohatou kariéru.

Suzanne Somers podlehla v neděli rakovině prsu a ve filmovém a seriálovém světě zanechala výraznou stopu. Nutno dodat, že to byla jedna z prvních umělkyň, která bojovala za rovnoprávnost v Hollywoodu. V roce 1977 začala hrát v seriálu Three´s Company, ale v seriálu vydržela jen čtyři roky. Pak byla podle svých slov “odejita”. Projekt pro ni byl velmi důležitý, protože se díky němu stala slavnou.

Zahrála si v něm stereotypní hloupou blondýnku, která sdílela byt s budoucím kuchařem Jackem, kterého hrál John Ritter (†54) a květinářkou Janet, kterou ztvárnila Joyce DeWitts. I když všechny role byly na stejné úrovni, herec dostával mnohem větší plat než jeho herecké kolegyně. A to se Sommers vůbec nelíbilo, proto se rozhodla požádat o srovnatelný plat. Herečka brala do té doby zhruba 703 tisíc korun za epizodu a chtěla 3,5 milionů jako Ritter.

View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

Producenti se jí ale vysmáli a částku jí nabídli jen zhruba o 117 tisíc korun vyšší. To se jí ale nelíbilo, a tak byla ze seriálu vyhozena. To byl pro ní šok, protože z show nechtěla odejít a určitě ne takhle náhle. Její nedobrovolný odchod byl ale vzkazem pro všechny ženy, aby bojovaly za svá práva. Následně ale nemohla zavadit o dobrou roli, protože byla u producentů zapsána jako problémová osoba. Proto musela brát jakoukoliv práci; pózovala v Playboyi nebo pracovala na koncertech v Las Vegas. Vše se změnilo až v roce 1991 seriálem Krok za krokem.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme