Hvězda filmu Kill Bill slaví šedesátiny! Na svůj věk vypadá úžasně

2. prosince 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová·ČTK

Daryl Hannah ve filmu Kill Bill (2003). Foto: ČSFD

Americká herečka Daryl Hannahová, která 3. prosince oslaví šedesátiny, na sebe poprvé výrazněji upozornila v 80. letech. Poté ale nastal v její kariéře útlum. Úspěšný návrat na výsluní jí zajistila až role v sérii Kill Bill režiséra Quentina Tarantina. Hannahová se objevila také na divadelních prknech, píše, režíruje a produkuje krátké filmy.

Debutovala v roce 1978 malou rolí v hororu Zuřivost režiséra Briana De Palmy. V 80. letech hrála v dalších filmech, z nichž nejvýznačnější jsou Blade Runner od Ridleyho Scotta, v roce 1984 hrála po boku Toma Hankse hlavní roli mořské panny v pohádkové komedii Žbluňk! od Rona Howarda a objevila se také v oscarovém filmu Wall Street.

Kromě herectví se zapojila také do tažení proti sexuálnímu otroctví. Před lety totiž prozradila, že když studovala v Los Angeles, kývla na nabídku být modelkou. Brzy prý zjistila, že to byl podvod a že uvízla v síti sexuálních otrokářů. Spolu s jinou dívkou pak uprchla oknem z budovy, kde byly zavřené. Hannahová proto finančně přispívá na pomoc ženám, které neměly stejné štěstí.

Daryl Hannah oslavila šedesátku. Foto: Shutterstock

Foto: ČSFD, Shutterstock

Celebrity - další články

Doporučujeme