Kolik berou hvězdy? Herci mnohem víc než herečky, nejvíc vydělal Mark Wahlberg z Transformers

23. srpna 2017·Celebrity·Redakce

Mark Wahlberg, FOTO: Paramount Pictures, Transformers – Poslední rytiř

Nejlépe placeným hercem světa je 46letý Mark Wahlberg, který si loni vydělal 68 milionů dolarů (zhruba 1,5 miliardy korun). Informoval o tom americký časopis Forbes, v jehož aktuálním žebříčku nejvíce vydělávajících herců se i na dalších příčkách umístili američtí herci Dwayne Johnson a Vin Diesel. Ve filmové branži přitom platí, že muži jsou mnohem lépe finančně ohodnocováni než ženy.

Bývalý raper Wahlberg se loni objevil ve snímcích Transformers: Poslední rytíř a Táta je doma 2.

Bývalý zápasník wrestlingu Dwayne Johnson (45) loni vydělal o tři miliony dolarů méně, a patří mu tak druhá příčka v žebříčku. Johnsonovi se tak vyplatilo účinkování v komedii Pobřežní hlídka a také v dobrodružném filmu Jumanji: Vítejte v džungli!, který vstoupí do kin na podzim.

Padesátníkovi Vinovi Dieselovi, který je známý ze série Rychle a zběsile, stačilo loni vydělaných 54,5 milionu dolarů na třetí místo.

Pětici nejlépe placených herců doplňují komik Adam Sandler, který si loni vydělal 50,5 milionu dolarů, a hvězda kung-fu Jackie Chan s 49 miliony dolary.

V Hollywoodu je tak nerovnost v příjmech mezi muži a ženami stále výrazná. Už minulý týden Forbes informoval, že nejlépe placenou herečkou je Emma Stoneová s loňskými příjmy ve výši 26 milionů dolarů, následovaná Jennifer Anistonovou s 25,5 milionu dolarů a Jennifer Lawrenceovou s 24 miliony.

Zmíněné tři herečky jsou zároveň jediné, kterým se podařilo pokořit dvacetimilionovou hranici, kterou překonalo hned 16 jejich mužských kolegů.

Desítka nejlépe placených herců vydělala loni dohromady 488,5 milionu dolarů, zatímco první desítka hereček si přišla “jen” na 172,5 milionu dolarů.

Všechny uvedené sumy zahrnují hrubé výdělky hereckých hvězd v období mezi 1. červnem 2016 a 1. červnem tohoto roku.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme