Konečně je venku. Ewa Farna vydává nové album UMAMI

2. prosince 2021·Celebrity·Barbora Turková

Ewa Farna. (Foto: se souhlasem Ewa Farna)

Dlouho očekávané nové album UMAMI úřadující zlaté slavice Ewy Farné je po sedmi letech od poslední řadové desky na světě! Umami znamená pátou chuť, která zvýrazňuje všechny ostatní chutě a díky které jídlo chutná kompletně.

Pro česko-polskou zpěvačku je umami jejího života mateřství, které formuje i to, co chce svým posluchačům skrze nové písně předat. „Album UMAMI je pestré, různorodé, jsem to já v neučesané verzi. Mým cílem bylo propojení pozitivního popového zvuku a textů, které přinášejí posluchačům určité sdělení. Oprostila jsem se od řešení hudebního stylu a soustředil jsem se na to, co mám na srdci,“ říká Ewa Farna, jejíž poslední řadová deska Leporelo vyšla v roce 2014.

Zpěvačka žádné ze svých desek nevěnovala tolik pozornosti a pečlivosti v přístupu k textům, skladbám jako takovým a k celkovému konceptu jakou zasvětila této své novince: „Umami je pátá chuť’, která se těžko popisuje. Poprvé, kdy se s ní v životě potkáváme, je mateřské mléko. Pro každého je umami jeho života něco jiného, pro mě osobně je to právě mateřství, a proto je na místě i ten schovaný význam slova “u mámy“.

Farna spolupracovala na albu s producenty a autory z celé Evropy – kromě Česka, Polska a Slovenska také s lidmi z Dánska, Anglie či Švýcarska. Dvorním spolupracovníkem byl po celou dobu natáčení Jenda Vávra z kapely Jananas, kromě něj na textech spolupracovala třeba s Tomášem Belkem, Robinem Králem, Janou Infeldovou nebo debutující Annebelle. Hudebně se na desce z českých spoluautorů podíleli Lukáš Chromek, Jan Steinsdorfer, Marcell a mnoho dalších.

V autorských písních prezentuje Ewa nejen svůj hudební posun, ale také aktuální vnímání světa jako dospělé ženy a matky: „Samotné mateřství mi dalo hodně inspirace, protože mi každodenně nastavuje zrcadlo a učí mě poznávat se v různých situacích a emocích. Takový pravdivý pohled do sebe je vlastně potřebný právě i při psaní textů.“ Společně s deskou vychází i třetí singl s názvem Verze 02, kterým zpěvačka slaví 15 let na scéně.

Jedná se o nejnákladnější a technicky nejsložitější klip její kariéry, ve kterém se díky pokročilé technologii opravdu potká se svou o 15 let mladší verzí Ewy Farné. Album UMAMI vychází do distribuce ve formě nosiče CD 2.12.2021, digitálně pak 10.12.2021. Polská verze alba vychází v lednu 2022.

Celebrity - další články

Doporučujeme