Milovala jsem chodit po mole, teď se stydím někoho potkat. Linda Evangelista promluvila o zmrzačeném těle

18. února 2022·Celebrity·Barbora Turková

Linda Evangelista (Zdroj: ČTK)

Linda Evangelista se po nepovedeném plastickém zákroku skrývala před veřejností. Pět let o ní skoro nikdo neviděl a neslyšel. Kdysi nejkrásnější žena světa se nyní rozhodla prolomit mlčení a poskytla rozhovor časopisu People.

Modelka Linda Evangelista od srpna roku 2015 do února 2016 absolvovala sedm sezení, během kterých jí byla zmrazená tuková tkáň na určitých partií, což mělo vést k jejich zmenšení. Bohužel ale došlo k pravému opaku. Tkáň začala tuhnout a zvětšovat se. Na místech, které modelka chtěla zmenšit, se začaly tvořit boule.

Supermodelka podstoupila tzv. kryptolýzu neboli liposukci zmražení od společnosti Zeltiq Aesthetics Inc. Evangelista zažalovala firmu o více než 1 miliardu korun za zdravotní újmu a ta to, že prakticky musela přestat pracovat. Pět let po zákroku, který nedopadl tak, jak si představovala, se skrývala před veřejností a prakticky se uzavřela ve svém domě.

View this post on Instagram

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Milovala jsem chodit po mole, teď se stydím kohokoliv potkat. Už takhle nemůžu žít dál, skrývat se stydět se za sebe. Už prostě nemůžu žít s tou bolestí. Rozhodla jsem se konečně promluvit,” svěřila se v upřímném rozhovoru v časopise People. V rámci toho nafotila i snímky, na kterých ukázala, jak nyní vypadá. A rozhodně nejde o hezký pohled.

Doufám, že se zbavím trocha studu a pomůžu ostatním, kteří jsou v podobné situaci jako já. To je můj cíl,” uvedla modelka, který tvrdí, že má tělo úplně zdeformované. “Vidíte úhel mých paží? Nemůžu je dát k tělu,” ukázala třeba. Nehezké boule má i ve výstřihu nebo na stehnech. Nejdříve se snažila situaci řešit sama, protože si myslela, že za to může ona.

View this post on Instagram

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Zvětšené partie kompenzovala tím, že méně jedla a více cvičila. “Nakonec jsem se dostala až do bodu, kdy jsem nejedla vůbec. Přicházela jsem o rozum,” popsala. Poté konečně šla k lékaři. Ten zjistil, že se jedná o vzácný vedlejší účinek kryptolýzy zvaný paradoxní adipózní hyperplazie (PAH). Údajně má postihnout zhruba 1 % pacientů, modelka prostě měla smůlu.

Bohužel je tento problém neřešitelný a žádné diety ani cvičení s tím nic neudělají, tělo je zkrátka nenávratně poškozeno. Paradoxem je, že ke zmenší postižených partií nemůže být využita ani liposukce. Společnost Zeltiq Aesthetics Inc. nadále tvrdí, že je procedura bezpečná.

Celebrity - další články

Doporučujeme