Mladí lidé se s královnou Alžbětou II. loučí písmenem F. Co znamená?

10. září 2022·Celebrity·Redakce

Alžběta II. (Foto: Profimedia)

Celý svět se na internetu a zejména na sociálních sítích loučí s britskou královnou Alžbětou II. (†96), která zesnula ve čtvrtek 8. září v odpoledních hodinách. Každá generace se k těmto událostem, které většinou otřesou celým světem, vyjadřuje po svém a ani teď mladé řady nejsou výjimkou. Informoval o tom server Novinky.cz.

Mnoho uživatelů na sociálních sítích se s hlavní představitelkou britské monarchie loučí ve stylu počítačové hry Call of Duty. V diskuzích se tak velice často objevuje jen písmeno F. Toho jste si mohli všimnou i například v roce 2019, kdy zemřel zlatý slavík Karel Gott (†80).

Význam písmena F

Pokud jste si celou dobu mysleli, že se jedná o projev neúcty, tak jste se pletli. Význam písmena F najdete ve slavné počítačové hře Call of Duty, kterou zná zejména nejmladší generace, které se přezdívá generace Z. Ve hře v jedné ze scén totiž stačilo kliknout klávesu F, aby počítačová postava přistoupila k rakvi a rozloučila se s nebožtíkem.

I když to mnozí mohou považovat za zvláštní, tak se touto cestou v posledních letech loučí hráči s významnými osobnostmi v tuzemsku i ve světě.

Královna Alžběta II. zemřela ve věku 96 let ve čtvrtek 8. září v odpoledních hodinách. Zprávu o jejím úmrtí Buckinghamský palác zveřejnil veřejnosti až po 19. hodině večer. Novým panovníkem Spojeného království se stal její syn, princ Charles, který nově nese jméno Karel III.

Celebrity - další články

Doporučujeme