Nelehký život ostravského rodáka Norberta Lichého (†59). Nikdy se neoženil, neměl děti a žil s maminkou

19. ledna 2024·Celebrity·Redakce

Norbert Lichý. (Foto: Profimedia)

Ve čtvrtek přišla nečekaná zpráva, že zemřel herec Norbert Lichý (†59). Jeho kolegové na ostravského umělce vzpomínají jako na velkého herce, který měl ale komplikovanou duši. Nikdy se neoženil, žil s maminkou a měl velký strach z jedné věci.

Norbert Lichý nebyl jen divadelním hercem. Objevoval se ve filmech i v seriálech. Často byl obsazován do projektů televize Prima – Dvojka na zabití, Ohnivé kuře, Přístav nebo Slunečná. Právě hvězda seriálu Slunečná, Eva Burešová na svého kolegu zavzpomínala. „Bert byl můj splněný herecký sen. Chodívávala jsem se na něj dívat do divadla už na základní škole a strašně jsem si přála hrát jednou po jeho boku. Ve Slunečné se mi to vyplnilo a byla to nádherná zkušenost. Často jsme si povídali, hlavně o hudbě. Je mi smutno, že nás opustil tak fajn člověk a ohromně talentovaný herec.

Na ostravského rodáka, který tvrdil, že se z rodného města nikdy neodstěhuje, zavzpomínal i primátor města. „Jeho talent a oddanost umění obohatily nejen ostravskou kulturu, ale srdce nás všech,” napsal na facebooku Jan Dohnal (ODS). Herec se nikdy neoženil, žil s maminkou a zůstal bezdětný.

Sám se k citlivému tématu vyjádřil v minulosti pro server Novinky.cz. „Nějak to nevyšlo. Když já jsem chtěl, ona nechtěla, a když ona chtěla, já jsem nechtěl. Nepotkali jsme se v tom správném čase. Jsem takový staromilec, není mi špatně samotnému,” svěřil se. Přiznával, že se bál bolesti. „A toho, že jsem někde nechal nějakou vinu, kterou jsem nenapravil. Nebo toho, že zemřu bez dětí.” Jeho poslední obava se bohužel nakonec naplnila.

Celebrity - další články

Doporučujeme