Odborníci šílí z rad o hubnutí, které dokonalá a hubená Krainová rozdává: Je to průšvih!

25. února 2022·Celebrity·Dominika Číčelová

Simona Krainová (Foto zdroj: Profimedia)

Modelka Simona Krainová se se svými fanoušky podělila na sociálních sítích o svůj "recept" na detox a zhubnutí. Na Srí Lance se rozhodla "vysypat popelnici" a jíst v podstatě pouze ovoce a zeleninu. Nutriční terapeutka Hedvika Jakešová ale tvrdí, že jsou její rady opravdový průšvih. To mi žíly netrhá, říká Krainová.

Drastický detox, který Krainová nastolila na Srí Lance a dala svým fanouškům několik rozporuplných rad o hubnutí, zkritizovala jak laická veřejnost, tak i odborníci. Vynechat většinu potravin a stravovat se pouze zeleninou a ovocem je podle jejího názoru jednou za čas potřeba. To si ovšem nemyslí spoustu lidí, kteří její přístup ke stravě zkritizovali, mezi nimiž byla i výživová terapeutka a osobní trenérka Mgr. Hedvika Jakešová. Svými radami prý může lidem ublížit.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený simonakrainova (@simonakrainova)

Krainová se na sociálních sítích vášnivě bránila. “Nenechte se nikým, kdo tohle nezažil, odradit od svých plánů. Ta partička zoufalců, co celý život stráví pomlouváním ostatních u televize, neochotných zkusit něco nového a připos*aných vystoupit ze svojí nudné komfortní zóny, mi fakt žíly netrhá. Miluji svůj pevný malý zadek. Jsem holka z paneláku a mluvím, jak mi pusa narostla a jak mě život naučil,” vzkázala Krainová všem kritikům jejího dietního režimu na instagramu. Zároveň své tělo přirovnala k popelnici, kterou je potřeba jednou za čas vysypat, aby bylo místo na nové odpadky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený simonakrainova (@simonakrainova)

Z tohoto názoru ovšem šílí právě Hedvika Jakešová. Přirovnat tělo k popelnici je někde na úrovni tvrzení o detoxu a zavádějícím tvrzení o kvalitě potravin. Ve výsledku to vyvolává jen strach z jídla, protože cokoliv nespadá do určité škatulky je vlastně ‘špatné’ a ‘zanese’ to organismus,” napsala na instagram v reakci na modelčiny rady nutriční terapeutka a osobní trenérka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @nejenojidle_

Velmi nebezpečné jsou ale podobné rady hlavně v kombinaci s osobou světoznámé topmodelky Krainové. „Co ale vnímám jako největší průšvih, je sdělování světu od štíhlé ženy, že jí kila letí dolů. Kila odkud?!“ tvrdí odbornice. „Není to ani dobrý příklad, ani vhodná motivace pro ženy všech velikostí. Takže gratuluji, jsme zpátky u propagace anorexie, obula se ostře do příspěvku Krainové.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme