Pocta pro Toma Hardyho? Vědci pojmenovali nový druhý zvířete podle sexy herce

15. září 2023·Celebrity·Redakce

Tom Hardy (Zdroj: Profimedia)

Jediný důvod, proč nás neláká návštěva Austrálie, je nejrůznější hmyz, který zde žije. Nebo hadi a pavouci. A nyní se tato země a ještě Tasmanie dočkaly dalšího "drobečka". Je jím pavouk, který dostal jméno podle hollywoodského krasavce Toma Hardyho.

Vědecký tým odborníků popsal v periodiku Evolutionary Systematics členovce, který jim svým zbarvením nápadně připomíná známou komiksovou postavu Venoma. Pavouk dostal jméno Venomius tomhardyi. Na jeho těle a zadečku je zbarvení, které je nápadné obličeji Eddieho Brooka, respektive jeho alter ego Venom.

A toho si ve dvou dílech zahrál sexy herec Tom Hardy. I když se ve filmech jedná o antihrdinu, jehož úhlavním nepřítelem je Spider-Man, je sice nový druh členovce, ale lidé se ho bát nemusí. Sice je jedovatý, ale podle jednoho z autorů studie je nepravděpodobné, že by se pavoučí klepítka dostala pod lidskou kůži.

 

Pavouk by prý měl být středně velký a přes den se prý skrývá ve větvích stromů. Nový druh byl objeven v rámci studie, která chce  popsat všechny pavouky v Austrálii a Tasmánii. Venomius tomhardyi se vyskytuje hlavně v jižní Austrálii a byl nalezen na více místech.

Tom Hardy se k celé události zatím nevyjádřil, otázka je, zda je poctěn, že je podle něj pojmenován zrovna pavouk. Není ale jediný, po kterém je pavouk pojmenován. V roce 1993 byl nalezen Calponia harrisonfordi, který dostal jméno po Harrisonu Fordovi. Po něm je pojmenován i mravenec Pheidole harrisonfordi a had Tachymenoides harrisonfordi.

Celebrity - další články

Doporučujeme