Představitelka Daenerys Emilia Clarke šokuje. Chybí mi kus mozku, chtěla jsem zemřít

20. července 2022·Celebrity·Barbora Turková

Emilia Clarke (Zdroj: Profimedia)

Herečku Emilii Clarke si většina fanoušků pamatuje především z epického seriálu Hra o trůny, kde hrála "Matku draků" Daenerys Targaryen. Už během natáčení ale musela podstoupit náročné operace mozku. A vůbec to s ní nevypadalo dobře. Jak je na tom dnes? Prozradila pro BBC Sunday Morning.

Herečka Emilia Clarke utrpěla v roce 2011 krvácení do mozku. Stalo se to po natáčení první série seriálu Hra o trůny. Druhou pak ještě v roce 2013. Poté následovalo krvácení do mozku, které ji málem zabilo. Obě aneurysma sice přežila, ale nebylo to vůbec jisté. Navíc jí dnes chybí kus mozku. „Chybí mi celkem velký kus, což mě ale vždy rozesměje,“ svěřila se herečka v pořadu. Přiznala, že když viděla rentgenové snímky, všimla si, že kus mozku chybí. Ne že by zmizel, ale prostě odumřel.

V pořadu snímky také ukázala. „Vzhledem k množství mozku, které už není použitelné, je zázrak, že vůbec mluvím, artikuluji a žiji život bez následků. Patřím k opravdu malé hrstce lidí, kteří to přežili…“ uvědomuje si s vděčností a sama ví, že měla opravdu velké štěstí. Už v roce 2019 pro The New Yorker vysvětlila, že trpěla stavem afázie, důsledkem traumatu, který její mozek utrpěl.

Nyní se svěřila, že v nejhorších chvílích chtěla skončit se životem. „Požádala jsem lékařský personál, aby mě nechali zemřít. Moje práce – celý můj sen o tom, jaký by měl být můj život – se točila kolem jazyka a komunikace. Bez toho jsem byla ztracená,“ přiznala. Po čase ale afázie naštěstí odezněla.

Emilia podstoupila dvě operace mozku, první právě v roce 2011, o dva roky později druhou. Jenže zákrok se tehdy nezdařil a herečka krvácela do mozku. A musela opět i hned pod kudlu. Lékaři ji zachránila a ona se plnohodnotně zotavila. Založila organizaci SameYou, která pomáhá pacientům po mozkových příhodách se zotavením. „Říkám si, že to jsem prostě já. To je mozek, který teď mám. Takže ho nebudu zatěžovat myšlenkami na jeho části, které už jsou pryč,“ dodala Clarke, která je nyní naprosto zdravá a v pořádku.

Celebrity - další články

Doporučujeme