Princ Charles a Camilla slaví 16 let od svatby. Milovali se, i když měli jiné partnery

9. dubna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Princ Charles a Camilla. (Foto: Shutterstock)

Láska mezi princem Charlesem a Camillou Parker Bowles neměla rozhodně na růžích ustláno. Přestože se milovali celý život, oficiálně se svatba konala 9. dubna 2005.

Jejich příběh budí obdiv a otázky i po letech. V případě britské královské rodiny, která je velmi tradiční, je to něco opravdu nekonvenčního a jedinečného. Své štěstí našli až 35 let po seznámení a jejich láska vydržela, i když si oba vzali někoho jiného. Dnes slaví 16. výročí svatby, i když Camilla mezi nejoblíbenější členy královské rodiny u veřejnosti rozhodně nepatří. Své štěstí s Charlesem si musela vybojovat, přestože jí mnozí vyčítali, že se kvůli ní a Charlesovi trápila milovaná princezna Diana.

Kdy přesně se dvojice seznámila se neví, ale určitě to bylo na začátku 70. let. Camilla prý prince hned dostala, když zavtipkovala, že její prababička Alice Keppel byla milenkou jeho prapradědečka krále Edwarda VII. Přátelství přerostlo ve vážnější vztah, ale Charles se k žádosti o ruku neměl. Rodina ho ve vztahu nepodporovala, protože Camille chyběl urozený původ a působila nekrálovsky.

Svatbu mu schválila i Camilla

Charles nakonec odjel k námořnictvu, na čemž vztah ztroskotal. Camilla si v roce 1973 řekla dost a vzala si Andrewa Parkera Bowlese, se kterým chodila s přestávkami ještě předtím, než poznala následníka trůnu. Spolu měli dvě děti. Charles měl po Camille několik přítelkyň, jednou z nich byla i Sarah Spencer. Když se později rozešli, Sarah si zahrála na dohazovačku a seznámila jej se svou sestrou – princeznou Dianou.

S mladou dívkou neměl sice nic společného, na citu a lásku se ale nehrálo, královské rodině se líbila. Diana byla z aristokratické rodiny, působila něžně a Charles měl už věk na svatbu a děti. Sice váhal, ale když mu vedle rodiny zásnuby doporučila i Camilla, konečně se rozhoupal. Svatba se konala 29. července 1981, a i když spolu měli dva syna Williama a Harryho, postupem času se odcizovali.

Navíc se ukázalo, že mezi Charlesem a Camillou to tak úplně neskončilo. Manželství nakonec zkrachovalo a Camilla běžela Charlese utěšit. V roce 1992 oznámili Diana a Charles rozchod, ale na veřejnosti se k sobě moc uctivě nechovali. O rok později byli zveřejněny intimní telefonické rozhovory mezi Charlesem a Camillou a v pořadu Panorama Diana v roce 1995 uvedla, že v jejím vztahu s Charlesem byl někdo třetí. Kdo asi..

Konečně našel štěstí

Když se v roce 1995 rozvedla Camilla a o rok později i Charles, už to vypadalo, že jejich lásce nestojí nic v cestě. Jenže když v roce 1997 Diana tragicky zahynula, vzhledem k mládí Williama a Harryho nebylo vhodné, aby se pár spolu ukazoval veřejně. To se stalo až o rok později, když svou přítelkyni představil synům. Královna Alžběta ale vztah dlouho neschvalovala, vše se změnilo až v roce 2000, kdy mu dala zelenou.

Princ Charles a Camilla. (Foto: Shutterstock)

V únoru 2005 oznámili zásnuby a dva měsíce později se konala svatba. Camilla o svém manželovi mluví jako o laskavém člověku, který miluje své děti, vnoučata a oni zase jeho. Navíc se zajímá o ochranu životního prostředí, zachování historického dědictví a poskytování příležitostí mladým lidem. Věčný čekatel na královský trůn tak konečně našel to pravé štěstí vedle milované ženy.

Celebrity - další články

Doporučujeme