Radka Třeštíková se obula do ministerstva školství kvůli online výuce

11. listopadu 2020·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Radka Třeštíková (Foto: Instagram radkatrestikova)

Spisovatelka Radka Třeštíková (39) zveřejnila na Instagramu Ministrestvu školství jasný vzkaz. Spisovatelka je naštvaná, že děti již delší dobu nesmějí chodit do školy. Sama má dvě děti. Dceru Elu (7) a syna Jonatána a tak za všechny rodiče a učitele promluvila.  

Na svém Instagramovém účtu zveřejnila příspěvek s nápisem Nas*at. Obula se tak do ministerstva školství a dá se říct, že promluvila z duše všech rodičů, učitelů a nešťastných dětí. Online výuka je totiž pro většinu za trest. Ne všechny domácnosti mají pro každé dítě extra počítačové vybavení a tak s tímto konceptem doteď bojují.

“Tolik k Ministerstvu školství České republiky a jeho dosavadnímu řešení stávající situace týkající se vzdělávání našich dětí stylem padajícího hovna, jehož výsledkem jsou už naprosto vyčerpaní rodiče (z nichž někteří jsou navíc i zdravotníci), vyčerpaní pedagogové (z nichž někteří jsou navíc i rodiče) a děti bez sociálního kontaktu věčně přilepené k počítači, protože jim nic jiného ani nezbývá. Co bude dál?” napsala Radka Třeštíková k příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Tolik k @msmtcr a jeho dosavadnímu řešení stávající situace týkající se vzdělávání našich dětí stylem padajícího hovna, jehož výsledkem jsou už naprosto vyčerpaní rodiče (z nichž někteří jsou navíc i zdravotníci), vyčerpaní pedagogové (z nichž někteří jsou navíc i rodiče) a děti bez sociálního kontaktu věčně přilepené k počítači, protože jim nic jiného ani nezbývá. Co bude dál?

Příspěvek sdílený Radka Třeštíková (@radkatrestikova),

Veřejnost s názorem souhlasí

Se spisovatelkou všichni uživatelé v komentářích souhlasili. “Ano naprosto souhlasím. Jsem učitelka v malotřídce. Tím, že mám ve třídě víc ročníků, tak jsem doopravdy několik hodin denně u počítače. Do toho mám doma dvě děti. Nemám na svoje děti vůbec čas. Jsem ráda, že s nimi udělám úkoly. Do toho péče o domácnost a psy. A ta distanční výuka je naprosto nedostatečná a o nulových sociálních kontaktech ani nemluvím,” napsala jedna z uživatelek.

“Jo a se*e to i děti, co už dávno nejsou děti. Nikdy bych nevěřila, že mi můj dvacetiletý syn někdy řekne, že už chce konečně chodit do školy. Krucinál,” dodala další. “Naprostý souhlas. Tak dlouho jsem se snažila děti držet od virtuálního světa, aby byli co nejdéle dětmi, až jsme to dopracovali, že jsou na tom vylepeny každý den pořád. Prvňáček, chápeme. Co se na tom počítači asi tak naučí??? Bože, vraťme děti do školy!” napsala další.

Vyjádřil se i ministr školství

Na upřímný status Třeštíkové odpověděl i samotný ministr školství Robert Plaga. „Věřte, že ministr školství (mimochodem také rodič dvou dětí z prvního stupně) si meze výuky na dálku moc dobře uvědomuje. Uzavření škol ze strany ministerstva zdravotnictví bylo reakcí na mimořádně špatná čísla vývoje epidemie koronaviru v naší zemi. V těchto dnech ale s ministrem Janem Blatným intenzivně jednáme o postupném návratu žáků a studentů zpět do lavic,“ snažil se situaci uklidnit.

„Před týdnem jsme představili naše priority: na prvních příčkách jsou prvňáci a druháci, následují další děti z prvních stupňů, a pak také samozřejmě deváťáci i závěrečné ročníky středních škol, které čekají přijímačky nebo maturity. Uvědomme si ale, prosím, všichni, že v sázce jsou životy rizikových skupin obyvatelstva. Před pár dny jsem vyzval firmy, aby více využívaly tzv. homeoffice, protože i to je věc, která by urychlila návrat dětí do škol a pomohla ochránit životy těch nejzranitelnějších,“ dodal Plaga.

Celebrity - další články

Doporučujeme