Režisér Discopříběhu slaví 70! Jak se natáčela nahá scéna na náměstí VIDEO

19. listopadu 2016·Celebrity·Redakce

Generace diváků už znají filmy jako Discopříběh, Láska z pasáže, Kamarád do deště nebo Byl jednou jeden polda. Za všemi byl jako režisér Jaroslav Soukup, jenž právě dnes slaví 70. narozeniny.

Režisér, scenárista a producent Jaroslav Soukup vystřídal během kariéry řadu žánrů. Nejvíce jej proslavily v 80. letech filmy pro mládež, ať už Vítr v kapse (1982), Láska z pasáže (1984), Discopříběh (1987) nebo Kamarád do deště (1988). Uspět ale dokázal Soukup i po roce 1989, kdy do kin dodal nejen romantickou Svatbu upírů (1993), ale hlavně sérii bláznivých komedií Byl jednou jeden polda.

Absolvent pražské FAMU ovšem po škole natočil i několik ambiciózních snímků (Drsná planina či Romaneto), ovšem bez větší odezvy. “Jednoho dne mě prostě přestalo bavit točit pro prázdné sály nebo filmové kluby,” vzpomínal později Soukup na přestup k lehčímu žánru. Na přelomu tisíciletí se ale na řadu let odmlčel, k divákům se dostal až loni jeho seriál Policie Modrava. Ten se stal jedním z nejsledovanějších pořadů roku a brzy přijde druhá řada.

ČTK/Jirka G. Novák

 

Celebrity - další články

Doporučujeme