Tereza Těžká popsala svůj netradiční vztah: Místo v páru žije v polykule s pěti lidmi

5. března 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Herečky Tereza Těžká (vlevo) a Sabina Dlouhá pózují 11. května 2020 v pražském Biu Oko před projekcí filmu režiséra Víta Klusáka V síti. Foto: ČTK

Herečka Tereza Těžká (25) se svou polyamorií nijak netají. Už dříve veřejně mluvila jak o svém manželovi Honzovi, tak o přítelkyni Anie. Nyní však přiznala, že její polykulu (tedy polyamorní obdobu klasického páru) tvoří lidí celkem pět. 

Herečku Terezu Těžkou zatím asi nejvíce proslavila role dvanáctileté dívky v dokumentu V síti režiséra Víta Klusáka. Některé fanoušky teď ale neméně fascinuje její osobní život, za který se herečka nijak nestydí.

Tereza Těžká totiž vedle manžela udržuje i další vztahy a jejich polykulu tvoří dohromady tři ženy a dva muži. Aby předešla tlaku médií a překroucení její rodinné situace, rozhodla se o všem promluvit sama s naprostou upřímností.

S mým mužem jsme spolu už skoro osm let a téměř od začátku máme polyamorní vztah. Naše nejbližší okolí o tom vědělo, ale zároveň to veřejnosti dlouho zůstávalo skryto. Proč jsem se rozhodla vyjít s tímto tématem ven? 
Dříve jsme měli další vztahy spíše vedlejší a ten náš byl hlavní. Nebylo to tak, proto, že jsme chtěli, ale spíše proto, že se to tak stávalo přirozeně. To se ale za poslední rok výrazně změnilo,” napsala 4. března na svůj instagram. 

Všechny vztahy jsou důležité

Těžká uvedla, že se její vztahy dost vyrovnaly a jsou pro ní velmi důležité. A proto už je nechce nadále tajit.Proč taky. Kdybych byla jenom s Aniou, nebo jenom s Petrem, o tom vztahu bych mluvila, sdílela bych fotky, kdyby chtěli, chodili bychom spolu na akce… Já ale mám partnery tři,” vysvětlila své postoje. 

V rozhovoru pro server Super.cz uvedla, že vedle manžela Honzy a přítelkyně Anii má ještě přítele Petra, se kterým ale Honza ani Ania ve vztahu nejsou, a manžel Honza má zase svoji přítelkyni, se kterou se nestýká Tereza ani Ania.

Nemám se za co stydět

“Ke všem svým vztahům chci přistupovat stejně, nechci žádné tajit, nebo nedej bože nějaký vyzdvihovat. 
Možná nějakou roli, proč jsem o polyamorii nemluvila, hrál strach. Co když mě lidé nepochopí, co když to odsoudí, co když to pak ublíží mým partnerům. Ale dostala jsem se do bodu, kdy vím, že se nemám za co stydět,” pokračovala ve svém vyjádření a uvedla, že všichni lidé jsou ve vztahu dobrovolně.

Zároveň popsala, že se často setkává s reakcemi, kdy lidé nechápou, proč sdílí něco tak intimního. Mnohým lidem prý přijde, že je to úchylné a že by se  tom ani mluvit nemělo.
Ale já s tím prostě nesouhlasím. Neděláme nic, co by někomu nebo nám samotným ubližovalo. Mluvíme tady o lásce, mluvíme tady o pevných vztazích, mluvíme tady o lidech, které miluju a nebudu je tajit, jen proto, že polyamorní vztahy ještě u nás nejsou tak běžné. My se máme a máme se rádi,” vzkázala všem kritikům.

View this post on Instagram

A post shared by Tereza Těžká (@terezatezkaofficial)

Herečku mohli diváci kromě dokumentu V síti vidět například také v seriálech Doktor Martin, Případy 1. oddělení, Specialisté, Zrádci nebo ve filmu Teorie Tygra.

Celebrity - další články

Doporučujeme