Velké tajemství královské rodiny prozrazeno. Kdo je tajemným “rasistou” z paláce?

9. prosince 2021·Celebrity·Barbora Turková

Meghan Markle a princ Harry (Foto: ČTK)

Po měsících spekulací se nejspíše provalilo, kdo je tajemný „rasista“ z Buckinghamského paláce. Podle nové knihy Bratři a manželky: Soukromý život Williama, Kate, Harryho a Meghan to měl být princ Charles. Informaci přinesl deník Page Six.

Kniha se na pultech objevila teprve před pár dny, ale už se okolo ní vyrojila spousta spekulací. Podle jejího autora Christophera Andersena to měl být právě princ Charles, otec Williama a Harryho, kdo před lety vznesl nevhodnou otázku na barvu pleti tehdy nenarozeného Archieho. „Ve stejný den, co bylo oficiálně oznámeno zasnoubení prince Harryho a Meghan, 27. listopadu 2017, položil princ Charles své manželce Camille dotaz, ve kterém ho zajímalo, jak budou vypadat děti prince Harryho a jeho nastávající manželky,“ píše deník Page Six.

View this post on Instagram

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Camilla byla otázkou poměrně zaskočena, ale manželovi měla odpovědět, že “děti budou určitě úžasné.” Charles měl prý ztišit hlas a dodat: „Chci říct, jakou myslíš, že budou mít barvu pleti?“ Kdo přesně tajemství prozradil, nicméně není jasné, autor svého zdroje v knize neprozradil. Členové královské rodiny informaci tutlali poměrně dlouho.

První zmínka o nevhodné otázce zazněla v rozhovoru s Oprah Winfrey v březnu. Meghan mluvila o tom, že někdo z rodiny se zeptal na to, jak moc černou kůži bude její syn mít. Moderátorka se zeptala Harryho, kdo z rodiny to byl. “O tuto informaci se nikdy nepodělím, ale musím přiznat, že v tu chvíli to bylo velmi trapné, byl jsem trochu v šoku,“ přiznal v rozhovoru vévoda.

Následně řekl, že nešlo ani o královnu ani o prince Phillipa. Na informaci zareagoval mluvčí vévody z Walesu. Označil ji za výmysl, který nestojí ani za komentář. Deník Page Six se obrátil i na Harryho s Meghan, ale ani ti se k celé události zatím nevyjádřili.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme