„Zachraň bábu, zachraň dědka,“ vyzývá Jiří Mádl. Propaguje pomoc seniorům

17. března 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: reprofoto YouTube / Ad Hackers

Kdybyste věděli, že v době koronaviru můžete zachránit život starým lidem ve vaší čtvrti, udělali byste to? Jasně že jo! Jiří Mádl ve spolupráci s agenturou AdHackers a studiem MadeByDeus.com spouští webovou stránku www.pomocsousedum.cz a spolu s ní kampaň „Zachraň bábu, zachraň dědka“. Lidé si na stránce mohou stáhnout leták a s jeho pomocí pak nabídnout seniorům pomoc, především zajištění nákupů či vyzvednutí léků.

„Cílem kampaně je vyzvat všechny k vzájemné pomoci,“ vysvětluje záměr Jiří Mádl. „Chceme, aby lidé aktivně pomáhali těm, kteří jsou v současné situaci tou nejohroženější skupinou, tedy seniorům.  Jde o to, že v tuhle chvíli je spousta ochotných dobrovolníků, ale nikdo se jim o pomoc nehlásí. Senioři povětšinou neumí zacházet s moderními technologiemi, proto je nezbytné dostat k nim informace takovým způsobem, jaký u nich funguje,“ vysvětluje Mádl.

Jak to tedy je? Dvě instruktážní videa a leták, který si v pohodlí domova vytisknete, a můžete vyvěsit na domy ve vaší ulici naleznete na stránkách www.pomocsousedum.cz. Leták naleznete i v příloze mailu.

Jak na výrobu informačního letáku: https://youtu.be/No1EtVrSqVE
Jak si předat nákup: https://youtu.be/zEWV67X1RQo

Se stejným problémem, tedy nedostatkem informovanosti seniorů o tom, že na ně čeká s pomocí už přes 1200 dobrovolníků dalšího charitativního projektu Seniorem s radostí, se potkává i Jana Najbrtová, jeho zakladatelka.

Seniorem s radostí funguje už několik let a jeho základní poslání je organizovat cvičení pro seniory zdarma a vzdělávací a aktivizační programy.

„V těchto dnech je potřeba kromě zákazů a doporučení podat i pomocné ruce, abychom přemohli tu paralýzu, která společnost ochromila. Senioři jsou často vystrašení a vůbec nevědí, jak se v této době chovat. Kolektivně cvičit a udržovat veselou mysl a zdravého ducha nyní nemůžeme, proto přicházíme s nabídkou pomoci služeb psychologů, terapeutů a krizových interventů, kteří seniorům nabídnou zdarma své služby po telefonu nebo online. Po celé republice se nám hlásí dobrovolníci, kteří by rádi seniorům a nemocným pomohli s nákupem, donáškou léků či vyvenčením pejsků. Jenom k nim potřebujeme tyto informace dostat. Vítám proto velice iniciativu vedenou Jiřím Mádlem. Společně budeme silnější!“ říká Jana Najbrtová. Další informace hledejte na www.senioremsradosti.cz.

Potřebujete vyvenčit psa, dovézt léky nebo si jen popovídat po telefonu? Volejte 792 308 798.

Cítíte úzkost, obavy, nevíte co si počít? Naše psycholožka je vám k dispozici na 773 944 450 nebo online terapii https://terap.io/

Celebrity - další články

Doporučujeme