Zase skvělá! Ester Ledecká se po zranění vrátila do Světového poháru a dojela si pro stříbro

16. března 2023·Celebrity·Redakce

Ester Ledecká (Zdroj: Profimedia)

Tomu se říká návrat snů. Snowboardistka Ester Ledecká se po zranění vrátila k závodům druhým místem v paralelním obřím slalomu na snowboardu v Rogle. A rovnou si svým výkonem zajistila stříbrné stupně vítězů. I přesto byla olympijská vítězka nespokojená. Informaci přinesly weby Blesk.cz a Sport.cz.

Bez dvou dnů nezávodila rok. To ale Ester Ledeckou nezastavilo a po zlomení klíční kosti se vrátila na start Světového poháru. A rovnou si vyjela stříbrné umístění, ve finále ji o pět setin předčila Rakušanka Sabine Schöffmann.

Po zranění se na poslední chvíli vrátila do SP, protože lékaři ji povolili trénovat teprve na začátku února. Na české “obojživelnici” to ale nebylo vůbec znát. Ve čtvrtfinále porazila o 22 setin Rakušanku Ramonu Theresii Hofmeister, v semifinále Italku Lucii Dalmsss. Ve finále ale její skvělá jízda skončila. I když zvolila rychlejší dráhu a na prvním mezičase vedla, Rakušanka Schöffmann zkusila agresivnější jízdu, která jí vyšla. 

View this post on Instagram

A post shared by Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

Češka tak přišla o svůj sen vítězného comebacku. „Představovala jsem si něco jinak. Představovala jsem si, že tu poslední jízdu vyhraju,” svěřila se Ledecká a poklonila se soupeřkám. „Všechny holky v šestnáctce jezdí výborně, a jakmile se dostanou do heatů, potom není radno nikoho podcenit. Snažila jsem se jet vždycky nejlíp, jak jsem uměla. Myslím si, že všechny holky jsou rychlé. Já jsem na ně snad připravená a budu, doufám, i líp.” V sobotu pojede ještě závěrečný individuální závod SP v Berchtesgadenu, kde se pojede paralelní slalom.

Celebrity - další články

Doporučujeme