Český Doktor House truchlí. Zemřel jeho otec, herec Miloš Stránský

15. září 2023·Celebrity·Redakce

Miloš Stránský, Martin Stránský (Foto: Profimedia)

Miloš Stránský byl významný umělec, divadelník, režisér a otec slavného herce a dabéra Martina Stránského. Divadelní svět tak právě truchlí. Panu Stránskému bylo 85 let a zemřel 10. září na blíže nespecifikovanou nemoc. Smutnou zprávu oznámilo jihlavské divadlo.

Odešla velká osobnost Horáckého divadla Jihlava, emeritní ředitel Miloš Stránský. Čest jeho památce,” napsalo oblíbené divadlo na Vysočině na své sociální sítě. Právě k Horáckému divadlu Jihlava měl pan Stránský velký vztah, protože stál v jeho čele při budování současné podoby. Nastoupil krátce po Sametové revoluci a byl jeho součástí do roku 2005, kdy odešel do hereckého důchodu. Co se týče televizních obrazovek, můžete ho znát z pohádky Jak se budí princezny nebo ze seriálu Četnické humoresky.

On sám se narodil v Praze, kde začal s herectvím v divadle Jiřího Wolkera. Před tím studoval režii. Vystřídal několik měst a divadel, až se usadil právě v Jihlavě. Tam se narodil jeho dnes už velmi slavný syn Martin.

Pan Stránský byl na svého syna jistě velmi pyšný. Nejen že se stal oblíbeným hercem z Ordinace v Růžové zahradě 2, ale také získal cenu Františka Filipovského za dabing. Jeho hlas můžete znát především jako hlas Doktora House.

Celebrity - další články

Doporučujeme