Zemřel známý moderátor pořadu Mňam aneb Prima vařečka, Daniel Kopál

27. října 2020·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Moderátor Daniel Kopál (Foto: Facebook Hitrádio Faktor)

Známý moderátor Daniel Kopál zemřel v pondělí ve věku 49 let na následky komplikací spojených s koronavirem. Byl jedním z prvních televizních kuchařů v Česku a v pořadu Mňam aneb Prima vařečka se všem zaryl do paměti. Před pár dny informovala na internetu rodinná přítelkyně, že moderátor leží v kritickém stavu v nemocnici na přístrojích a prosila kamarády, aby na něj mysleli. V prosinci by oslavil padesáté narozeniny.

“Přátelé, s ohromnou bolestí v srdci Vám oznamujeme, že včera na komplikace spojené s nemocí COVID-19 zemřel náš kamarád, kolega, Faktorák tělem i duší Dandy Kopál. Bylo mu 49 let… Úžasný člověk, kterého snad nikdy neopouštěla dobrá nálada a vždycky na něj byl spoleh. Budeš nám strašně chybět, kamaráde!!! Nikdy nezapomeneme,” informovalo Hitrádio Faktor na Facebooku.

Moderátora si mohou diváci pamatovat z kulinářského pořadu Mňam aneb Prima vařečka ve kterém spolupracoval s hercem Martinem Zounarem (53). “Zprávu o smrti Dana jsem bohužel dostal, psal mi to ráno jeden kolega. Moc mě to mrzí,” uvedl pro deník Extra herec. “Byl nesmírně vtipný a výřečný, velmi usměvavý a příjemný člověk. Velmi rád jedl. Vzpomínám si, že jsme například jednou společně drželi dietu,” dodal.

Podle informací, které sdělil Zounar deníku Extra, byl Kopál v posledních letech velmi při těle. Trpěl těžkou cukrovkou a astmatem. “To jsou podle mě komplikace, které jsou u tohoto onemocnění velmi riziokové,” doplnil herec. Moderátor tak ležel v nemocnici již delší dobu. Byl na přístrojích, bohužel boj s koronavirem jeho tělo nezvládlo a selhaly mu plíce.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme