Zemřela zpěvačka Hana Zagorová (†75)

26. srpna 2022·Celebrity·Redakce

Hana Zagorová. (Zdroj: Profimedia)

Českem v pátek otřásla zpráva o úmrtí zpěvačky Hany Zagorové. Zemřela ve věku 75 let. Uvedla to CNN Prima News, Blesku ji pak potvrdily tři nezávislé zdroje. Zpěvačky zdravotní stav se začal horšit loni v létě kvůli postcovidovému syndromu. Od mládí také bojovala s nemocí krve.

Zpěvačka byla naposledy hospitalizovaná letos v červnu, doma za přítomnosti manžela Štefana Margity opakovaně upadla do bezvědomí. Z nemocnice následně odjížděla na invalidním vozíku. To bylo naposledy, co byla viděna na veřejnosti.

Na začátku srpna oslavila narozeniny a dle jeho slov to vypadalo, že je na tom lépe. „Už si vybrala několik písniček a chystá nové CD,“ tvrdil Blesku operní pěvec. „Už v říjnu chce Hanička natáčet ve studiu,“ prozradil Štefan Hančiny plány pro letošní rok, které si ale už bohužel nesplní.

Komplikace začaly už loni v říjnu, kdy zpěvačka sama zkolabovala a musela se k ní dostat policie, která ji našla v bezvědomí. V nemocnici pak strávila 14 dní. Od té doby se na veřejnosti prakticky neobjevovala. V posledních měsících podstupovala časté transfuze a bojovala také s těžkou osteoporózou. Vše odstartoval těžký covid v roce 2020, už tehdy ji hospitalizovali v nemocnici s vysokými horečkami. Virus zpěvačce zkomplikoval její nemoc krve, se kterou bojuje již od mládí. „Název mé nemoci zní paroxysmální hemoglobinurie – znamená to, že se rodí nekvalitní červené krvinky, které dřív odumírají,“ prozradila.

Celebrity - další články

Doporučujeme