Zpěvák Klus bojkotuje média, kde tečou “Šéfovy” peníze, a burcuje národ

24. července 2018·Celebrity·Lukáš Vaněk

Zpěváku Tomáši Klusovi došla trpělivost. Po letošním festivalu Colours of Ostrava se rozhodl pro radikální řešení, které nemá v České republice obdoby. Otec dvou dětí bude bojkotovat všechna média spadající pod Andreje Babiše.

ÉFO”Tak mi Colours udělaly jasno v tom, že nedůslednost mlží a bere vítr z plachet. Tož jsem poučen. Stalo se totiž, že jsem si otevřel hubu směrem k lidem, s nimiž sedávám u stolu a společně se čílíme, jak nás Šéf pomalu ale jistě nakupuje. Titéž lidé pak na svých profilech postovali zprávy z vip zóny festivalu, Fresh and Food prostoru dotovaného holdingem Grantového magnáta,” napsal v úvodu svého vyjádření Tomáš Klus, jenž svůj názor zveřejnil na facebookovém profilu.

Co je to za pokrytectví, ptal jsem se. Jak je možné, brát vaše slova vážně, když se neslučují s činy? Nemohl jsem se ubránit dojmu, že za chléb a hry, mí přátelé přivřeli oči nad tím, že Šéf v té velké hře prostě nehraje podle pravidel,” zlobí se vítěz Českého slavíka z roku 2012.

Jsme tady kvůli hudbě. Jsme tady, páč je to naše srdcovka. Jsme tady na diskuze, za atmoškou. Jsme tady pro cukrovou vatu. To je fuk. Jste tam. Legitimizujete způsob Šéfovy hry. Říkáte, ano, v tomhle případě ano. Ale ve vlaku do Prahy už je to zase Zloduch. Být trochu pro a trochu proti naší společnosti už párkrát zlomilo vaz, není čas se poučit a zpevnit své postoje?” stojí si za svým názorem Klus, jenž si sáhl i do svého svědomí, protože poskytl rozhovory Mladé frontě DNES a objevil se i v hudební televizi Óčko.

Tak mi Colours udělaly jasno v tom, že nedůslednost mlží a bere vítr z plachet. Tož jsem poučen. Stalo se totiž, že jsem…

Zveřejnil(a) Tomáš Klus dne Neděle 22. červenec 2018

Nezbývá, než uznat svou nedůslednost, svou chybu a pochlapit se, neboť věřím, že nejasná doba potřebuje jasná stanoviska. Ne proto, že bych se nějak zvlášť vyžíval v rebelii, nebo že bych chtěl soudit čtenáře a diváky Mafry, její zaměstnance, z nichž mnozí patří do okruhu mých přátel, ale proto, abych si zachoval možnost svobodně (o tom) mluvit,” vysvětlil zpěvák, jenž odmítá vystupovat v médiích spadajících pod Andreje Babiše.

Mám ve své smlouvě o dílo klauzuli, kterou si vyhrazuji právo nehrát tam, kde tečou Šéfovy peníze. Připojuji k tomu nyní i svůj bojkot Mafry a všech bezkrupulózních, konkurenci a životní prostředí likvidujících podniků Velkostatkohnojaře. (zasmlouvované akce, kde je Mafra mediálním partnerem, rušit nemohu, ale zahrnu tuto výjimku do smluv budoucích),” zdůraznil.

Dělám to proto, že věřím, že jen poctivé, ucelené vymezení a projev nesouhlasu každého, kdo má o úmyslech Toho, jenž křivě přísahá, pochybnosti, má šanci ustát destruktivní sílu jeho mamonu a normalizačních praktik,” vysvětlil Klus s tím, že se nebrání dialogu s lidmi, kteří o tom chtějí mluvit. “Věřím totiž, že jediným východiskem je najít společnou řeč. Ne v tom, že pravdu má ten, nebo tamten, ale v tom, že je potřeba ji najít. A to zvládneme jedině spolu,” burcuje.

Celebrity - další články

Doporučujeme