Ztrácí se před očima. Sexuolog Radim Uzel bojuje se zákeřnou nemocí, změnil se k nepoznání

11. března 2022·Celebrity·Redakce

Radim Uzel (Zdroj: Profimedia)

Když se na předávání státních vyznamenání objevil sexuolog Radim Uzel, mnozí nemohli uvěřit vlastním očím. Byl skoro k nepoznání. Loni na podzim mu lékaři našli nádor v žaludku, ke kterému se postupně přidaly další. Informaci přinesl Blesk.

Nejznámější český sexuolog Radim Uzel byl na Pražském hradě viditelně pohublý, měl problémy s chůzí a bez doprovodu se pohybuje jen velmi těžce. Nemoc ho drtí už několik měsíců a je poznat, že na tom není vůbec dobře. To ostatně přiznal i on sám. “Je to vážné, těžko se o tom mluví. Držte mi palce,” řekl sexuolog Blesku.

Pro vyznamenání si přijít chtěl, bere to jako povinnost. Nebylo mu ale vůbec dobře. “Špatně se mi dýchá a chodí, to je pochopitelné. Zhubl jsem dvacet kilogramů, jsem vážně nemocný a skoro mrtvý, prosím pěkně,” dodal. “Nemluvil bych o tom, že se mi rakovina vrátila. Nedá se to vyléčit. Může se to zlepšit, zhoršit, ale nakonec je to absolutně smrtelná choroba. Doktoři mohou říkat, co chtějí, ale vím, že ve finále se na to umře,“ říká smířeně.

Radim Uzel (Zdroj: Profimedia)

Sám přiznal, že se mu objevily další nádory. Uzlovi je 81 let, a jak sám říká, vysoký věk může postup nemocni zpomalit, ale záleží na typu rakoviny. “Když je to jako v mém případě ještě spojené se strašným covidem, který jsem prodělal a moc zdraví mi nezanechal, a s těžkými psychickými stresy, poněvadž mi umřela manželka, tak je to o to horší,“ vysvětluje. Prognózy sice nejsou dobré, ale lékař je soběstačný a do nemocnice pravidelně jezdí na chemoterapie a kontroly.

Celebrity - další články

Doporučujeme