Chovatelka našla na psovi černého pasažéra: Malý vačnatec si ho spletl s mámou

18. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj. Bored Panda

Když najdou pejskaři na svém mazlíčkovi jiného živočicha, obvykle to důvod k radosti úplně nebývá. Namísto parazita však Australanka Sally Watkinson našla po vycházce v srsti svého psa něco zcela nečekaného - osiřelé mláďátko possuma vlnitého, které si z chlupáče udělalo náhradní mámu.

Australanka Sally Watkinson miluje psy a doma chová několik černých komondorů. Jeden z nich jménem Kato má však zřejmě zvláštní auru. Po jedné z pravidelných vycházek si totiž všimla, že se mu k dredaté srsti přichytil malý vačnatec. Druhý pes jménem Hugo celou záležitost naprosto ignoroval.

Jednalo se o zřejmě osiřelou samičku possuma vlnitého, která by se ihned mohla účastnit soutěže o nejroztomilejší zvířátko. Sally se ujistila, že je v pořádku, a převezla ji do záchranné stanice. Tam bude ještě nějaký čas v péči odborníků, a až bude dost silná, vypustí ji zpět do volné australské přírody.

UPDATE!!! It happened again!!! so bizarre. Today I went to Jon's house to pick to find Kato again with another baby…

Zveřejnil(a) Sally Watkinson dne Úterý 10. září 2019

Užaslá žena se s nevšedním zážitkem podělila na sociálních sítích. K překvapení všech však za krátký čas musela svůj příspěvek aktualizovat. Stalo se to totiž znovu!

Během další vycházky se k srsti toho samého psa přichytil další opuštěný vačnatec, tentokrát maličký samec. Tentokrát to pro Kata bylo o něco více nepříjemné, protože se malý chlapeček pokoušel prohrabat trochu hlouběji a psa tak poškrábal. Také on skončil v péči profesionálů a zdá se, že obě mláďata budou v pořádku. Sally své psy ještě raději odvezla k veterináři, aby zkontroloval, že od divokých zvířat nic nechytili.

Pejskařka ještě uvedla, že possum vlnitý mívá podle veterináře obvykle dvě až tři mláďata v jednom vrhu. S partnerem proto nyní hlídají, zda se někde neobjeví ještě třetí sourozenec.

Články - další články

Doporučujeme