Aneta Langerová vyrazí na turné s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Oslaví 20 let na hudební scéně

24. května 2024·Hudba·Redakce

Aneta Langerová. (Foto: Helena Kadlčíková)

Rok 2024 je pro zpěvačku Anetu Langerovou plný oslav. Oblíbená interpretka působí už krásných 20 let na české hudební scéně a pro fanoušky si připravila tři výjimečné koncerty s Janáčkovou filharmonií Ostrava v Praze, Brně a Ostravě.

Aneta Langerová po vítězství v pěvecké show SuperStar zasvětila svůj život cestě za hudebním snem. Letos se její fanoušci mohou těšit na vzácnou oslavu hudby a písní. Koncerty budou výjimečné tím, že zpěvačku doprovodí kromě její kapely a smyčcového tria i Janáčková filharmonie Ostrava.

Když jsem vstoupila do světa písní, začala jsem tím vyprávět příběhy druhým a cítila chvění něčeho většího. Něčeho, co nás všechny přesahuje a zároveň drží pohromadě jako jednotlivce ve vztahu k sobě samému, k rodině, přátelům, ale nakonec i k celé společnosti. Tato zázračná písně krajina mě vtáhla do svých tajů a od té doby si připadám jako poutník, který objevuje stále nové a nové podoby života. A mám takové tušení, že tahle cesta nikdy neskončí,“ uvedla Langerová. Návštěvníci koncertů se mohou těšit i na nový song Zázračná píseň krajina.

Všechny písně dostanou rozzářenou orchestrální energii v podobě aranží psaných rukou klavíristy a producenta Jakuba Zitka, které navíc díky JFO pod taktovkou dirigentky Aleny Hron získají další hudební rozměr.  V doprovodných orchestrálních texturách se budou prolínat smyčcové nástroje s žesti a dřevy, tajuplným zvukem harfy nebo velkolepými tympány a všechny tyto barvy prozáří starší i novější písně krásným, pestrobarevným a autentickým světlem.

Hudba - další články

Doporučujeme