Hitovka týdne: A-HA – Crying In The Rain

16. září 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

A-Ha. (Foto: Instagram A-Ha)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od A-HA - Crying In The Rain.

Norský zpěvák Morten Harket oslavil v úterý 14. září 62. narozeniny. Proslavil se jako zpěvák tria A-ha. To psalo v 80. letech historii popmusic s hity jako Take On Me nebo The Sun Always Shines On TV. S tím prvním dobyli A-ha vrchol americké hitparády, s tím druhým zase vrchol britské hitparády.

V roce 1990 slavili velký úspěch s předělávkou jednoho slavného evergreenu ze 60. let! A bylo to poměrně velké překvapení, protože všechny své dosavadní hity si napsali sami. Na myšlenku natočit hit z roku 1962 Crying In The Rain od amerického dua Everly Brothers je přivedl jejich tehdejší manažer, který u Everly Brothers hrál v 60. letech na kytaru. Vzal je na koncert Everly Brothers do londýnské Royal Albert Hall, oni tam tu písničku slyšeli, zamilovali se do ní a krátce nato ji sami natočili! V roce 1990 se hrála po celé Evropě.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od A-HA? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme