Hitovka týdne: Europe – The Final Countdown

19. srpna 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Europe. (Foto: Instagram Europe)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Europe – The Final Countdown.

Protože ve čtvrtek 19.8. oslavil své 58. narozeniny Joey Tempest, lídr švédské skupiny Europe, nemůže být hitovkou tohoto týdne jiná písnička než The Final Countdown – obrovský hit roku 1986, kterým se Europe proslavili po celém světě. Joey Tempest ho napsal inspirovaný písničkou Davida Bowieho Space Oddity z konce 60. let. Klip k hitu The Final Countdown je složený ze záběrů ze dvou koncertů skupiny Europe, které proběhly ve švédském městě Solna 25. a 26. května 1986, a taky ze zvukových zkoušek před těmito koncerty.

Joey Tempest stál v čele skupiny Europe do roku 1993, kdy se rozpadla. Poté se vydal se na sólovou dráhu, během které nahrál tři alba. Od roku 2003, kdy se Europe dali znovu dohromady, je opět jejich lídrem. S manželkou Lisou a jejich dvěma společnými syny žije v Londýně.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  sobotního vysíláni mezi 17:00 – 18:00 na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátorka Žaneta Filípková. Tak s čím máte spojený tento hit od Europe? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme