Hitovka týdne: George Harrison – Got My Mind Set On You

22. února 2023·Hudba·Dominika Číčelová

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od George Harrisona - Got My Mind Set On You.

V sobotu 25.2. by oslavil osmdesátiny George Harrison. Britský rocker, známý především z legendárních Beatles. George Harrison se ale dokázal prosadit i sólo. Vydal 12 alb, ze kterých vzešla celá řada hitů. U nás je asi nejznámější „Got My Mind Set On You“ – hit, který v roce 1987 natočil pod vedením Jeffa Lynna, šéfa slavné britské skupiny ELO. George Harrison se dožil pouhých 58ti let, zemřel v roce 2001 na rakovinu.

Má svou hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy, v roce 2004 byl uveden do Rokenrolové síně slávy, v roce 2011 vznikl film o jeho životě a o 4 roky později mu byla posmrtně udělena i cena Grammy za jeho celoživotní dílo. Co se týká dětí, měl jenom jedno – syna Dhaniho, který se dnes také živí hudbou. V srpnu mu bude 45. Po smrti otce dokončil jeho rozpracované (nedokončené) album – podobně jako loni dokončil album Mekyho Žbirky „Posledné veci“ jeho syn David.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, jakou písničku od něj nebo od Beatles máte nejradši. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak která to je?

Hudba - další články

Doporučujeme