Hitovka týdne: George Michael – Freedom

21. června 2023·Hudba·Redakce

George Michael (Zdroj: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od George Michaela Freedom.

Britský zpěvák George Michael by v neděli 25.6. oslavil šedesátiny. Bohužel nás před sedmi lety nečekaně opustil. Hitovkou týdne je proto tentokrát jeho „Freedom“, velký hit roku 1990. V klipu k němu si zahrály ty nejhezčí a taky nejdražší modelky světa: Naomi Campbell, Linda Evangelista nebo Cindy Crawford. A kromě nich – možná si vzpomenete – tam bylo i několik předmětů, které tam byly zničeny, a to záměrně.

Byly to symboly spojené s předchozím albem George Michaela „Faith“ z roku 1987: třeba džínová bunda (tu tam George Michael nechal shořet) nebo jukebox a kytara, které tam explodovaly. Tím vším se chtěl George Michael distancovat od své předchozí image. Tady je písnička, kterou v roce 2011 zpíval v Praze – a to hned dvakrát. Měl tu totiž dva koncerty: nejdřív ve Státní opeře a pak taky v O2 aréně: na Frekvenci 1 George Michael a „Freedom“!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

 

Hudba - další články

Doporučujeme