Hitovka týdne: Kris Kross – Jump

12. srpna 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Kris Kross. (Foto: Facebook GQ France)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Kris Kross - Jump.

Hitovka tohoto týdne je od amerického dua Kris Kross. Ve středu 11.8. by totiž 43. narozeniny oslavila jedna jeho polovina – rapper Chris Kelly, který si nechával říkat Mac Daddy. Jeho parťákem byl Chris Smith, ten zase vtipně používal opačný pseudonym Daddy Mac. Nebyli to bratři, jak se mnozí domnívali, pouze kamarádi. Svůj velký hit Jump natočili, když jim bylo třináct, poté, co je v jednom nákupním centru viděl vystupovat producent Jermaine Dupri, který jim obstaral nahrávací smlouvu.

Písnička Jump byla trefou do černého! Kris Kross s ní 8 týdnů vedli americkou hitparádu a v květnu 1992 to byl dva týdny nejprodávanější singl i u nás v Evropě. Kromě toho se Kris Kross proslavili také tím, že si džíny oblékali naruby. Jejich hudba a jejich image tehdy zaujaly i samotného Michaela Jacksona, který je vzal jako předskokany na turné k albu Dangerous. Chris Kelly alias Mac Daddy už bohužel není mezi živými. 1. května 2013 ho našli v jeho domě bez známek života. Předávkoval se drogami.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  odpoledního vysíláni na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátorka Žaneta Filípková. Tak s čím máte spojený tento hit od Kris Kross? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme