Hitovka týdne: Marky Mark & Prince Ital Joe – United

3. června 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Herec Mark Wahlberg. (Foto: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Marky Mark & Prince Ital Joe - United.

Neuvěřitelné padesátiny slaví v sobotu 5. června americký herec Mark Wahlberg. Ačkoliv se už spoustu let věnuje výhradně své herecké kariéře, v 90. letech byl velmi populární i jako zpěvák (říkal si tehdy Marky Mark) a také jako model. Celému světu ukázal, jak může vypadat ten, kdo pravidelně posiluje. A také zavedl módu spodního prádla čouhajícího z kalhot. Díky jeho vypracované postavě si ho jako tvář pro své výrobky vybral módní návrhář Calvin Klein. A tak plakáty Marka Wahlberga oblečeného pouze ve spodním prádle visely mj. i na newyorské Times Square.

Marky Mark byl koncem 80. let krátce členem boybandu New Kids On The Block. Ale ještě před tím než se tahle skupina dočkala celosvětové slávy, odešel. Začátkem 90. let se prosadil s vlastní kapelou Marky Mark and The Funky Bunch (měli velký hit Good Vibrations) a o pár let později se spojil s rapperem, který si říkal Prince Ital Joe . V roce 1994 vydali společné album Life In The Streets, které sice nikdy nevyšlo v Americe, ale v Evropě to byl totální bestseller. Velkým hitem z něj se stala písnička United.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od Markyho Marka? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme