Hitovka týdne: Mylène Farmer – Désenchantée

9. září 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Mylène Farmer (Foto: Instagram Mylène Farmer )

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Mylène Farmer - Désenchantée.

V neděli 12. září slaví kulaté padesátiny francouzská mega-star jménem Mylène Farmer. Ve francouzsky mluvících zemích snad není nikdo, kdo by ji neznal. Tam je velkou hvězdou už od poloviny 80. let. A třeba ve Francii drží rekord v počtu hitparádových vítězství. Na první místo tamního žebříčku vystoupila s celkem patnácti svými hity.

Do českého éteru pronikla v roce 1991 s písničkou Desenchantée. Klip k ní se tehdy na hudebních televizích nedal přehlédnout. Odehrával se totiž v koncentračním táboře, kde pod vedením Mylène Farmer došlo ke vzpouře. Singl s tou písničkou si koupilo jeden a půl milionu lidí. V roce 2002 se k ní vrátila belgická zpěvačka Kate Ryan a i v jejím podání to byl velký hit.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od Mylène Farmer? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme