Hitovka týdne: Paul McCartney – Hope Of Deliverance

14. června 2023·Hudba·Dominika Číčelová

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Prince - The Most Beautiful Girl In the World.

81. narozeniny oslaví v neděli (18.6.) Sir Paul McCartney – jeden z nejúspěšnějších skladatelů a interpretů všech dob. Je autorem nebo spoluautorem 32 písniček, které dosáhly až na vrchol americké hitparády. S Johnem Lennonem vytvořil dokonce nejúspěšnější skladatelskou dvojici v historii popmusic. V šedesátých letech se proslavil s Beatles, v roce 1970 odstartoval velmi úspěšnou sólovou kariéru.

Paul McCartney dvakrát koncertoval v Praze (v červnu 2004 v někdejším vysočanském T-Mobile Parku a pak v červnu 2016 v O2 aréně). Je potřetí ženatý a má celkem 5 dětí. Zatím poslední album vydal před třemi lety a z posledního turné (tedy zatím posledního) se vrátil přesně před rokem; z větší části se odehrávalo ve Spojených státech. Tady je teď na Frekvenci 1 písnička, které je letos přesně 30 let: Paul McCartney (…tomu bude v neděli 81) a „Hope Of Deliverance“, hit z roku 1993!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme