Hitovka týdne: Prince – The Most Beautiful Girl In the World

7. června 2023·Hudba·Redakce

Prince. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Prince - The Most Beautiful Girl In the World.

Tento týden vzpomínáme na amerického zpěváka Prince, který by ve středu oslavil 65. narozeniny. Bohužel nás před sedmi lety nečekaně opustil. Byl dlouhá léta závislý na lécích, kterými tišil bolesti kyčlí a kolen, které ho trápily poté, co spoustu let tančil na vysokých podpatcích. Umřel v pouhých sedmapadesáti a jeho urna měla podobu miniatury jeho nahrávacích studií Paisley Park. Byl na ní dokonce i symbol, který používal v druhé polovině 90. let místo jména Prince. Ta urna je k vidění právě ve zmíněných studiích Paisley Park v Minneapolisu, kde je jeho malé muzeum.

Mimochodem, tím symbolem, kterým se v roce 1994 podepisoval, a který byl vlastně průnikem symbolů pro mužské a ženské pohlaví, Prince docela zkomplikoval život všem moderátorům. Ti totiž chvíli nevěděli, jak ho vlastně mají ohlašovat. Někteří spíkři to tehdy vyřešili šalamounsky a říkali: No a teď „zpěvák dříve známý jako Prince“.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme