Hitovka týdne: Roxette – The Look

12. ledna 2022·Hudba·Dominika Číčelová

Roxette (foto Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Roxette - The Look.

Ve středu 12.1. slaví 63. narozeniny Per Gessle – švédský hudebník a autor mnoha slavných hitů, který se po celém světě proslavil jako jedna polovina dua Roxette. S Marií Fredriksson ho tvořili neuvěřitelných 30 let. V roce 2016 odehráli poslední společný koncert v jihoafrickém Kapském městě a o tři roky později Marie Fredriksson bohužel umřela.

Na podzim roku 2018 přiletěl Per Gessle do Čech už sám. V pražském Fóru Karlín, kde vystoupil, zastoupila Marii Fredriksson švédská zpěvačka Helena Josefsson. A zazněly všechny velké hity od „Joyride“ přes „It Must Have Been Look“„How Do You Do“ až po „The Look“ z roku 1989!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, čím pro vás je duo Roxette, a kdo je podle vás také velkou ztrátou pro hudební svět stejně jako Marie Fredriksson. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co? Kdo z hudebního světa vám nejvíce chybí?

Hudba - další články

Doporučujeme