Michal Hrůza vydal nový videoklip k písni Mezi námi! Zahrál si po boku špičkových herců

16. prosince 2020·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Michal Hrůza – klip Mezi námi (Foto: Jana Bernášková/Rudolf Merkner)

Zpěvák Michal Hrůza (49) vyslal do světa nový videoklip. Tentokrát je to k písni Mezi námi. V klipu nechybí známé herecké a moderátorské tváře jako třeba Václav Kopta, Jiří Dvořák a Daniela Písařovicová. Hlavní roli zde hraje láska, přátelství a sblížení.

V klipu můžeme vidět herce Jiřího Dvořáka , Janu Bernáškovou, Václava Koptu a komika Petra Vydru. “Všichni muzikanti i herci, se kvůli momentální krizové situaci krizové situaci v kultuře vzadli honorářů a své dovednosti poskytli bezplatně, z lásky k profesi,” okomentoval klip zpěvák Michal Hrůza.

Píseň Mezi námi je další písní z nového alba Světlo do tmy, které zpěvák vydal začátkem roku. Režie a scénáře se ujal Rudolf Merkner, který má za sebou například scénář k filmu Boule nebo seriálu Vyprávěj.

Samotný režisér si práci s Hrůzou nemůže vynachválit. Společně již v minulosti spolupracovali na písni k retro seriálu Vyprávěj. “Od té doby jsme přátelé. Jsem rád, že jsme se zase po letech pracovně potkali. Práce s Michalem je vždycky úžasná,” uvedl Merkner.

Natáčení v drsných podmínkách

Natáčení probíhalo V Liberci v historické tramvaji. Potom na vrcholu Ještědu, kde se kameramanům podařilo zachytit neuvěřitelné záběry, kde se hlavní hrdinové klipu ocitli na úrovní mraků. “Tady byl Michal nejvíc statečný. Na Ještědu bylo pod nulou, takže dvě hodiny mrznul a navíc byl šílený vítr, a playback nešel skoro slyšet, takže jsem mu to musel předzpívat,” přiblížil natáčení videoklipu režisér.

Foto: Jana Bernášková/Rudolf Merkner

Hudba - další články

Doporučujeme