Influenceři jsou kritizování za snímky z Černobylu! Mějte úctu, vzkazuje autor televizního fenoménu

13. června 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: twitter, news.sky.com

Úspěchu televizní pětidílné minisérie HBO a Sky Černobyl v poslední době využívají i influenceři na instagramu, kteří zveřejňují fotografie z místa tragédie. "Uzavřená oblast" se totiž stává turistickým lákadlem, k čemuž přispívají i samotní influenceři. Těm je však vytýkáno, že se chovají k místu neuctivě.

Internet v poslední době zasáhla vlna fotografií influencerů, kteří se fotografují poblíž místa nehody černobylské jaderné elektrárny. Úspěch pětidílné minisérie o této tragédii, který můžeme potvrdit například tím, že se Černobyl stal na většině filmových a seriálových databázích nejlepším seriálem, má však i svou stinnou stránku.

Influenceři působící na instagramu, zejména pak ti z Ruska a Ukrajiny, totiž pořizují z evakuované oblasti fotografie, které posléze zveřejňují na svých profilech. Některé z nich jsou však už za hranicí vkusu, což dokumentuje i polonahá modelka, která si svléká ochranný oblek.

K tomuto problému se dokonce vyjádřil i scénárista a autor minisérie Černobyl Craig Mazin. “Je úžasné, že Černobyl inspiroval mnoho turistů k návštěvě “uzavřené zóny”. Ale ano, viděl jsem ty fotografie, které se kolem šíří. Pokud navštívíte Černobyl, mějte, prosím, na paměti, že tam došlo k velké tragédii. Dorazte tam s úctou ke všem, kteří trpěli a obětovali svůj život,” uvedl Mazin na svém twitteru.

K výbuchu jaderné elektrárny Černobyl došlo v ranních hodinách 26. dubna 1986.

Články - další články

Doporučujeme