Jak často hotely mění povlečení v době pandemie? Experiment přinesl děsivé výsledky

3. července 2020·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: reprofoto Inside Edition / Bored Panda

Když cestujeme na dovolenou a ubytujeme se v pěkném hotelu, řadu z nás ani nenapadne, k čemu jste se to vlastně právě upsali. Ačkoli vybavení na první pohled působí pěkně a čistě, skutečnost může být naprosto odlišná. Experiment s pomocí ultrafialového světla ukázal, že mnohé hotely dokonce ani nepřevlékají povlečení - a to uprostřed světové pandemie nového koronaviru. 

Vypadá to, že tu nejhorší část pandemie nového typu koronaviru už má svět za sebou. Na některých místech ovšem začala v poslední době čísla opět narůstat. Jedním takovým jsou Spojené státy Americké. Štáb televizního pořadu Inside Edition se proto na začátku nové turistické sezóny rozhodl prověřit, jak místní hotely dbají na hygienu.

Televizní tým navštívil postupně několik hotelů, ve kterých na různých místech v pokojích aplikoval barvu viditelnou jen pod UV zářením. Když se druhý den do hotelu zapsal další člověk pod jiným jménem, zkontrolovali potom, kde všude barva zůstala nedotčená.

Výsledky jsou poměrně děsivé. Ukázalo se totiž, že v řadě luxusních hotelů se dokonce neobtěžují vyměnit ani povlečení. To už by samo o sobě bylo dost špatné, ještě horší je to ale v době světové koronavirové krize. Na to, jak experiment probíhal, se podívejte do galerie pod článkem.

Zdroj: Bored Panda |  YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | InsideEdition.com

Články - další články

Doporučujeme