Babicovo menu: Kapří filet * Plněné sýrové tašky

Také dnes Jirka Babica vařil na Frekvenci 1! A to kapří filet se slaninovými bramborami a plněné sýrové tašky. Podívejte se na recepty! A zkuste to také!

KŘUPAVÝ KAPŘÍ FILET SE SLANINOVÝMI BRAMBORAMI

Potřebujete:
* 1 kg kapřího filé
* sůl, pepř
* 4 str.česneku
* 4 lžíce olivového oleje
* šťávu z 1 citronu
* lžíci sladké mleté papriky
* hladkou mouku
* olej na smažení
* 200 g slaniny
* petrželku
* brambory

Kapří filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme a opepříme . Česnek oloupeme, prolisujeme do mísy, smícháme se 4 lžícemi olivového oleje, šťávou z jednoho citronu a lžící mleté papriky.

Promícháme, kapra vložíme do marinády a dáme na 2 hodiny do lednice.

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme vařit do měkka.

Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu, opečeme a přidáme uvařené zcezené brambory a opékáme společně.

Kapra vyndáme z marinády, obalíme v mouce a smažíme jako řízek do měkka a křupava. Vyndáme na papírový ubrousek, necháme okapat a podáváme se slaninovým bramborem a posypeme zelenou petrželkou.

PLNĚNÉ SÝROVÉ TAŠKY

Potřebujete:
* 2 hrnky hladké mouky
* hrnek jogurtu
* 2 lžíce vody
* 3 vejce
* půl prášku do pečiva
* hrnek sýru feta
* hrnek mozzarely
* půlka másla

Půl kila mouky si nasypeme na pracovní plochu, uděláme důlek, do kterého dáme hrnek jogurtu, 1 vejce, trochu soli, půl prášku do pečiva a 2 lžíce vody. Vše smícháme v hladké těsto.

Když je těsto tuhé, přidáme ještě vodu a utvoříme kouli a necháme 30 minut odpočinout.

Mezitím si nastouháme feta sýr a mozzarelu a spojíme se 2 vejci.

Z těsta utvoříme 4 porce. Každou rozválíme do tenčí placky. Na placku naneseme čtvrtinu sýrové směsi, přehneme a pořádně okraje stlačíme.

Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme plněné sýrové tašky, přiklopíme, potom opatrně otočíme a opékáme do zlatova.

Příloha: čerstvý listový salát s jogurtem.