Vyhledávání
Babicovo menu: Knedlíčky v rajčatové omáčce * Skořicová bageta
Jirka Babica bude v sobotu na rádiu Frekvence 1 chystat knedlíčky v rajčatové omáčce a skořicovou bagetu! Podívejte se na recepty.
KNEDLÍČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE
Potřebujete:
* půl kila hovězího mletého masa
* 3 tousty
* 2 vejce
* 1 cibuli
* 2 stroužky česneku
* 1 krájené rajče
* 2 lžíce rajského protlaku
* 2 lžíce oleje
* čerstvou bazalku
* lžičku cukru
* petrželku
* sůl,pepř
* parmazám
Toast dáme do vody, po 3 minutách zcedíme a rozmačkáme. Hovězí mleté maso smícháme v míse s tousty, 2 vejci , překrájenou petrželkou, prolisovaným stroužkem česneku, osolíme a dobře promícháme.
Na pánvi na oleji orestujeme 1 najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný stroužek česneku a zhruba 5 minut restujeme, občas promícháme.
Přidáme 2 lžičky rajského protlaku, překrájená rajčata se šťávou, čerstvé basalkové lístečky, dochutíme 1 lžičkou cukru, osolíme, opepříme a 20 minut na mírném ohni provaříme.
Mezitím namočenýma rukama vytvoříme z mletého masa menší knedlíčky, které vložíme do provařené omáčky, přiklopíme a dusíme asi 30 minut.
Uvaříme si špagety podle návodu, nandáme na talíř, navrch dáme knedlíčky v račatové omáčce a posypeme parmazánem.
Zdobíme zbytkem bylinek.
SKOŘICOVÁ BAGETA
Potřebujete:
* 1 bagetu
* 2 vejce
* 1 hrnek mléka
* 1 vanilkový cukr
* 4 lžíce cukru
* 1 lžíci mleté skořice
* půl lžičky muškátového květu
* 2 lžíce másla
Bagetu si nakrájíme na plátky
.
V míse rozmícháme vejce, přidáme mléko a vanilkový cukr.
V druhé míse smícháme cukr se skořicí a muškátovým květem.
Na pánvi si roztopíme máslo.
Plátky bagety ponoříme do mléčné směsi a vložíme na pánev. Opékáme do zlatova a křupava.
Hned po vyndání vložíme do skořicové směsi a obalíme.