Babicovo menu: Plněné palačinky * Zapečené vepřové

22. února 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica bude i v neděli v 11:30 a 13:30 vařit na rádiu Frekvence 1! A to plněné palačinky z Jižní Ameriky a zapečené vepřové kotlety se zelím. Recepty najdete uvnitř článku.

PLNĚNÉ PALAČINKY Z JIŽNÍ AMERIKY

Potřebujete na těsto:

250 g hladké mouky
400 ml vody
2 vejce
olej, sůl

Potřebujete na náplň:

2 kuřecí prsa
1 lžíci rajského protlaku
bílý jogurt
2 rajčata
2 cibule
3 stroužky česneku
papriku
hrst goudy
chilli
olej, sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky , osolíme a na oleji zprudka opečeme. Přidáme česnek, chilli, nakrájenou papriku, cibuli nakrájenou nahrubo, překrájená rajčata a opékáme. Nakonec dáme protlak, půl lžičky cukru a stříkneme vodou. Necháme lehce podusit.

Dále si připravíme palačinkové těsto a protože chceme mít palačinky trochu tužší, tak místo mléka použijeme vodu. Rozšleháme 2 vejce s 400 ml vody a hrnkem hladké mouky, vejcem a vytvoříme těstíčko. Na pánvi smažíme palačinky, které plníme náplní, přidáme dvě až tři lžíce jogurtu, zabalíme a rozřízneme. Vložíme do zapékací misky, posypeme hojně sýrem a dáme zapéci do trouby na 250 °C na 10–15 minut.

 

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ KOTLETY SE ZELÍM

Potřebujete:

hlávku zelí
kotlety
šalvěj
1 dl smetany
1 dl bílého vína
máslo
sýr na strouhání (ementálského typu)
sůl, pepř

Potřebujete na tvarohové noky:

250 g tučného tvarohu
250 g hladké mouky
4 vejce
sůl

Zelí nakrouháme, spaříme, slijeme a zalijeme smetanou, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, zamícháme a necháme dusit.

Kotlety naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Kotlety vyndáme. Do výpeku nalijeme víno a přidáme do zelí.

Pekáč vymažeme máslem, dáme vrstvu zelí, na něj kotlety a opět vrstvu zelí. Vše zasypeme strouhaným sýrem a navrch přidáme oříšek másla. Poté dáme do trouby na 180 °C na 40 minut.

Tvarohové noky si připravíme tak, že rozšleháme vejce, přidáme tvaroh, rozmícháme, přidáme mouku, opět zamícháme a osolíme. Těsto necháme chvilku odpočinout, poté ho nalijeme na prkénko a z prkénka nožem děláme noky, které rovnou krájíme do vroucí vody. Vaříme, až vyplavou na povrch.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme