Brusinkový likér

26. ledna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Věděli jste, že brusinky jsou nejen zdravé, ale i dobré? Navíc se hodí jak do receptů sladkých, tak třeba v omáčce k pečenému masu.

NA 700 ml

10 minut,uležení 3 dny

* šťáva ze 2 pomerančů
* 400 ml brusinkového džusu
* 75 g sušených brusinek
* 150 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru

1. Všechny ingredience smíchejte a nalijte je do sterilní lahve o objemu 700 ml. Uzavřete a nechte tři dny stát na temném a chladném místě, například v lednici. Brusinky nasáknou tekutinu, zvětší se, změknou a vyplavou na hladinu.

2. Po otevření uchovávejte likér v lednici a spotřebujte do pěti dnů.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme