Vyhledávání
Babicovy recepty: Bylinková sekaná * Slovenské úhrabky
Kuchař Jirka Babica na rádiu Frekvence 1 připravil další skvělá jídla! Tentokrát Jarní bylinkovou sekanou a Slovenské úhrabky. Podívejte se na recepty.
JARNÍ BYLINKOVÁ SEKANÁ
Připravte si:
- 1 kg mletého masa
- 1 cibule
- medvědí česnek
- zelená petrželka
- 2 vejce
- 1 dcl mléka
- sůl
- majoránka
- tymián
- oregáno
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 housky
- olej
Na pánvi na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na jemno s kostičkami nakrájené starší housky. Vložíme do mísy, smícháme s mletým masem, vejci, mlékem, překrájeným medvědím česnekem, čerstvou majoránkou, oregánem, tymiánem, zelenou petrželkou, solí a pepřem. Zahustíme trochou mouky.
Ze směsi zformujeme šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Během pečení poléváme horkou vodou a výpekem.
SLOVENSKÉ ÚHRABKY
Připravte si:
- 600 g brambor
- 2 vejce
- hrnek hladké mouky
- sůl , pepř
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička mleté červené papriky
- 100 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 1 kg kysaného zelí
Očištěné brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vymícháme těsto. Do vroucí osolené vody pomocí širšího cedníku uděláme noky, uvaříme je a scedíme. Na sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mletou papriku , přidáme zelí a krátce podusíme.
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na kolečka a spolu s uvařenými haluškami vmícháme do zelí.