Babicovy recepty: Bylinková sekaná * Slovenské úhrabky

12. března 2016·Jídlo a pití·Redakce

Kuchař Jirka Babica na rádiu Frekvence 1 připravil další skvělá jídla! Tentokrát Jarní bylinkovou sekanou a Slovenské úhrabky. Podívejte se na recepty.

JARNÍ BYLINKOVÁ SEKANÁ

Připravte si: 

  • 1 kg mletého masa
  • 1 cibule
  •  medvědí česnek
  • zelená petrželka
  • 2 vejce
  • 1 dcl mléka
  •  sůl
  •  majoránka
  •  tymián
  •  oregáno
  •  2 lžíce hladké mouky
  •  2 housky
  •  olej

Na pánvi na tuku  osmahneme cibuli nakrájenou na jemno s kostičkami  nakrájené starší housky. Vložíme do mísy, smícháme s mletým masem,  vejci, mlékem, překrájeným medvědím česnekem, čerstvou majoránkou, oregánem,  tymiánem, zelenou petrželkou, solí a pepřem. Zahustíme trochou mouky.

Ze směsi zformujeme šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Během pečení poléváme horkou vodou a výpekem.

 

SLOVENSKÉ ÚHRABKY

Připravte si:

  • 600 g brambor
  • 2 vejce
  • hrnek hladké mouky
  • sůl , pepř
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 100 g uzené slaniny
  • 1 cibule
  • 500 g brambor uvařených ve slupce
  • 1 kg kysaného zelí 

Očištěné brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vymícháme těsto. Do vroucí osolené vody pomocí širšího cedníku uděláme  noky, uvaříme je a scedíme. Na sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mletou papriku , přidáme zelí a krátce podusíme.

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na kolečka a spolu s uvařenými haluškami vmícháme do zelí.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme