Vyhledávání
BABICOVY RECEPTY: Cibulové hovězí*Jogurtový koláč se švestkami
Prázdniny, to jsou i ovocné koláče jako od babičky. Zkuste překvapit lehkým jogurtovým koláčem. A masožroutům udělejte něco na cibulce!
CIBULOVÉ HOVĚZÍ MASO
Potřebujete:
- 500 g hovězího masa (svíčková nebo steakové maso)
- 4 střední cibule
- 5 jarních cibulek
- 3 str. česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sambal oelek
- 3 lžíce
Smícháme maso nakrájené na nudličky se 3 lžícemi oleje, 3 lžícemi sójové omáčky, lisovaným česnekem a Sambal oelekem a necháme alespoň 1/2 hodiny marinovat Nakrájíme cibuli na hrubo. Rozpálíme wok, vložíme cibuli a zprudka opečeme a vyndáme. Do woku dáme smažit hovězí maso. Zcedíme přebytečný olej, přidáme marinádu z masa. Smícháme 1 lžíci kukuřičného škrobu s 1-2 lžícemi vývaru a dáme se zbylým vývarem do masa a přivedeme k varu. Vložíme osmahlou cibuli, nakrájenou jarní cibulku a sojové klíčky. Provaříme a podáváme z rýží.
JOGURTOVÝ KOLÁČ SE ŠVESTKAMI
Potřebujete:
- 1 prášek do pečiva
- 200 g másla
- 4 vejce
- hrnek jogurtu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 800 g sušených švestek
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru
Z umytých švestek vyndáme pecky a nakrájíme je na čtvrtky.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme v krém. Přidáme postupně vejce a jogurt. Nakonec vmícháme mouku a prášek do pečiva.
Směs nalijeme na plech pokrytý pečícím papírem a na těsto vložíme čtvrtky švestek.
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 40 minut.
